Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slijedime

Marketing

EMANUELE, SRETAN ROĐENDAN!

Druga polovica kolovoza vrijeme je kad zajednica Emanuel svodi račune i obnavlja svoje ugovore s Gospodinom. Ove godine slavili smo sedmu godinu zajedništva. Molitvom i razmatranjem Božje riječi pripremali smo se za taj događaj.

Razgovarajući o plodovima zajedništva, dolazili smo do različitih zaključaka. Budući da zajednica danas broji više od sedamdeset članova raspoređenih u nekoliko službi (molitveni tim, slavljenički tim, zagovornički tim, a u tijeku je i formiranje karitativnog i organizacijskog tima, te tima za primanje) nastojimo se ne oslanjati na osjećaje i naše komunikacijske vještine, nego vodstvo povjeravamo Duhu Svetom kojemu se svakodnevno molimo da nas ojača i učvrsti u zajedništvu, te nam otvori duhovne oči i uši i osposobi nas izvršiti poslanje za koje smo izabrani i pozvani. Analizirajući plodove rada službi u zajednici, često smo imali različita mišljenja o situaciji unutar zajednice i vizijama za rast, ali smo se u jednome uvijek slagali: Unatoč našim slabostima, razmimoilaženjima i neslaganjima, Gospodin po našim molitvama čini silno velika djela. To nam je davalo snage da ustrajemo u zajedništvu i da naučimo koliko je Gospodin blizu onima koji ga ljube. Naučili smo ljubiti čovjeka pored sebe ne zbog onoga što on svojim snagama može i jeste, nego zbog našeg Oca na nebesima koji nas je različite stvorio, zbog Isusa Krista koji nas je sve svojom predragocjenom krvlju na križu otkupio i Duha Svetoga koji nas, bez obzira na razlike, u svojoj sili pohodi, mijenja i ispunja Božjom ljubavlju.

Godišnjicu smo proslavili lomeći kruh i klanjajući se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.Dostojanstveno, zrelo i nenametljivo, u tišini smo pojedinačno i zajedno zahvalili Gospodinu za svaki dan našeg zajedništva i za vodstvo.

Znate li ikoga na ovom usamljenom svijetu tko ima 77 braće i sestara koji ga bezuvjetno ljube i koji će u potrebi moliti i zazivati Ime Gospodnje toliko dugo dok se otvore nebesa?

To sam ja,član zajednice Emanuel koja svojim molitvama i ljubavlju grli svijet.

Zahvaljujem Gospodinu za ovaj osobiti poziv.
Bog vas blagoslovio!

Jasna

Post je objavljen 23.08.2008. u 00:07 sati.