Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Suki



Pocetkom mjeseca pisao sam o Brunu, kucnom ljubimcu turista iz Belgije. Danas sam morao storiju o Brunu ispricati jednom ovdasnjem prijatelju koji posjecuje blog da bi vidio sta se sa mnom zbiva i koji onda trazi da mu objasnim sta sam ispod fotografija pisao. Sa zanimanjem je slusao o Brunovoj avanturi i odmah nadovezao zgodu koju je dozivjela bogata Zidovka koja pola godine boravi u Mijamiju na Floridi, a pola godine ovdje u Cezareji.

Gospodja je tako pocetkom ljeta stigla na aerodrom u Mijamiju da bi sjela na direktni avion za Tel Aviv, predala prtljagu, cekirala putnu kartu, te sa damskom torbicom preko ramena i transportnom torbom za pudla Sukija u ruci krenula prema izlaznoj rampi. Na ulazu u avion docekala ju je stjuardesa i sa smjeskom zamolila da torbu sa psom preda osoblju koje ce se pobrinuti da psic udobno provede putovanje na za to odredjenom mjestu, jer da iz sigurnosnih razloga zivotinje ne smiju biti u putnickoj kabini. Gospodja je odbila tvrdeci da se ona vec godinama vozi avionima te iste izraelske kompanije i da je uvijek Sukija drzala u krilu, pa to zeli napraviti i ovaj put. Dosla je i glavna stjuardesa, kasnije i zapovjednik aviona, ali gospodja nije popustala. Na kraju, kada su je zamolili da napusti avion i pozvali sigurnjake, jer se vrijeme za uzlijetanje priblizavalo, gospodja je popustila i predala torbu zapovjedniku koji je osobno preuzeo odgovornost za Sukijevu sigurnost.

Let je za tim tekao po previdjenom planu i nakon nekoliko sati zapovjednik je poslao stjuardesu da provjeri kako Suki podnosi let. Stjuardesa se vratila brze nego li je otisla sa neugodnom vjescu da je Suki mrtav i vec hladan. Nakon kratkog razmisljanja zapovjednik je uspostavio vezu sa Izraelom i koristeci svoja poznanstva zatrazio da do njegovog slijetana u Tel Aviv pronadju i donesu tocno onakvog pudla kakvog im je opisao i da ga osisaju i urede ama bas kako je izgledao siroti Suki. Izraelske varijante ne bi bile ono sto jesu da zapovjednikovi prijatelji nisu uspjeli ispuniti njegov zehtjev i kada je gospodja preuzimala prtljag prisla joj je stjuardesa otvarajuci torbu kako bi se gospodja uvjerila da su dobro brinuli o njenome ljubimcu. Pudl je iskocio iz torbe i poceo svrljati okolo veselo masuci repicem.

Ali ...!!! Ali gospodja je ocajno vikala: "Ja hocu moga Sukija! Ta nisam prevalila toliki put kako bih ga sahranila kod kuce u Izraelu, a da mi ga vi jednostavno zamijenite s necijim tudjim psom!!!"

..........................

Post je objavljen 24.08.2008. u 18:12 sati.