Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rukometana

Marketing

HRVATSKA PREDALA KRUNU

Dan borbe divova brzo je došao. Ovoga puta ulog je bio drugačiji, jer pobjeda donosi olimpijsko finale. Francuzi su u skupini dobili bitku, a sada, nakon novih 60 minuta igre, dobili su i rat. Hrvatski će rukometaši u borbu za broncu.

XXIX.Olimpijske igre, Peking
Gymnasium
Suci: Chernega, Poladenko (Rusija)

HRVATSKA – FRANCUSKA 23:25 ( 11:12)

Hrvatska: Losert, Alilović ( 5 obrana), Sulić (1), Balić (3), Duvnjak, Lacković, Vori (1), Dominiković, Džomba (1), Horvat (5), Vuković (3), Šprem (5), Metličić (2), T. Valčić (2)

Francuska: Karaboe (1 obrana), Omeyer (17 obrana), Dinart, Burdet (6), G. Gille, B. Gille (1), Narcisse (6), Girault (3), Karabatić (3), Abati, Abalo (4), Guigou (2), Paty, Kempe

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Francuska 8 minuta
Sedmerci: Hrvatska 2/5, Francuska 4/4

Hrvatski su rukometaši u drugom susretu protiv Francuza ponovno bili nemoćni.

Utakmicu otvaramo brzo prenesenom loptom Metličića za Horvata koji sigurno vara Omeyera za 1:0. Do 13. minute i pogotka Burdeta za prvo izjednačenje 6:6, Francuzi su lovili našu prednost. I tada se napokon otvorila mogućnost da se odvojimo od Francuza kada društvo Džomba, Šprem,Vori odvode Hrvatsku na prvo veliko vodstvo od 3 razlike. Ali Francuzi rade seriju 5:1 i prvi put u utakmici dolaze u prednost od jednog pogotka. Balić je pogodio izjednačenje, no Karabatić vraća vodstvo. Sedmerac je iznudio Metličić, ali Omeyer je ponovno obranio Džombi i spustio roletu na svoja vrata i prvo poluvrijeme.

U nastavak utakmice vraćamo se s istim optimizmom, pa nas Metličić i Valčić dovode do izjednačenog rezultata 13:13. Ubrzo nakon Valčića i Guillaume Gille zarađuje isključenje, no niti 3 pogotka Šprema u nizu nisu bila dovoljna da se odvojimo, jer Narcisse ponovno vraća Francuze u vodstvo. Omeyer brani Špremu u novom naletu i upisuje 10. obranu. Vuković, koji je svojom brzinom nakratko došao do izražaja, donosi Hrvatskoj zadnju prednost na utakmici od 20:19. Potom sedmerac za Francusku koji uspješno posprema Guigou, a Narcisse sa zadrškom vodi Francusku u finale Olimpijskog turnira. Ostalo je tada još nade za naše, no Lacković griješi i poklanja loptu Francuzima 3 minute prije kraja. Sve je bilo jasno, Tricolori su nas ponovno nadigrali, ali bili uvjerljivo bolji. Uz vrhunsku obranu koja nije davala mjesta za prodore naše udarne vanjske linije, te na krilima Omeyerovih obrana, kojega smo ponovno inspirirali i razbranili, Francuska ide u finale.

Francuzi su na ovom turniru ostali neporaženi, a Hrvatskoj ovoga puta nije pomogao niti Balić, bez kojega se igralo u prvom susretu. Važno je napomenuti kako je ovo sedmo polufinale od osam velikih natjecanja čime se nijedna reprezentacija trenutno ne može pohvaliti. Hrvatska nije uspjela obraniti zlato iz Atene i čekati će poraženog iz dvoboja Španjolska- Island u borbi za broncu.
Image Hosted by ImageShack.us

za hrvatski rukometni portal i rukometanu ivana :)


Post je objavljen 22.08.2008. u 18:14 sati.