Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gastrouzitak

Marketing

Lonac svačega

Jutros pogledah u frižider i uočih kako mi se domaći paradajz "loše drži" i da mu je vrijem da ga skuham ili ću morat ga bacit, a hrana se ne baca... vidi i par mrkvica i tikvica za potrošiti... sve nasjeckam na kockice skupa skombinirah i eto! još jedno ukusno zdravo i pametno rješenje za ljetni ručak njami:

Sastojci:
dvije šake nasjeckane mrkve - na kockice
dva krumpura oba veličine šake - na kockice
dvije rajčice, na kockice
dvije šake tikvica - na kockice
sol, papar, ružmarin, origano, češnjak
malo vina

--------------------

U lonac staviti posoljene krumpire i mrkvu. Na tavi popržiti na malo maslinjaka rajčicu dok se skroz ne raspadne pa dodati kratko tikvicu. Kad je skoro gotov krumpir dodati rjčicu i tikvice i vino, posoliti po volji, popapriti, dodat mirodije, pustiti još malo, dobro promiješati (slobodno malo zdrepati krumpir da bude gušće). Dodati češnjak na sitno, promiješati i ostaviti da odstoji barem 30' prije konzumacije da se okusi lijepo prožmu.

>>Inačice:
može i bez vina, onda je malo nježnije
može se dodati i neka kobasica, pa je malo teže
pašu razne grahorice (ali ja ne smijem!) pa probajte grašak ili grah ili slanutak...
tko voli luk može prije rajčice malo popržiti luka...


Post je objavljen 22.08.2008. u 14:48 sati.