Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Lino - odlazi!!!

Konačno jedna dobra stvar!
Naravno, nije dobra stvar ta što smo izgubili polufinale protiv Francuza, ali na žalost, ovakav rasplet događaja, za bolje poznavatelje rukometa, ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

Zašto dobra stvar?
Zbog toga što je nažalost tek sada, s najmanje tri godine zakašnjenja sazrelo vrijeme da glavni i najveći krivac zašto ova generacija sjajnih rukometaša nije napravila mnogo više nego što je mogla, konačno odstupi sa mjesta izbornika!

Lino Červar je jednostavno rečeno – blefer, glumatalo i diletant koji baca biserje pred svinje!
Nemoguće je postati svjetski prvak ili olimpijski pobjednik ako na svakom velikom natjecanju ne pokažete nešto novo, ako ne istupite korak naprijed u odnosu na svoje konkurente.

Žalosti me što to moram reći, ali nakon Olimpijade u Ateni, naša reprezentacija igra jedan spor, neatraktivan, dekadentan rukomet. Svi naši uspjesi, ako uspjesima možemo smatrati plasmane u polufinala, ostvareni su isključivo zbog fascinantne individualne kvalitete naših rukometaša.
Jeste li se ikada zapitali zašto su naši igrači vječno ozlijeđeni na velikim natjecanjima?
Upravo zbog sistema igre!

Naša igra je totalna improvizacija u kojoj tri srednja igrača dodaju međusobno loptu i u određenom trenutku kreću u individualni prodor. U najvećem broju slučajeva, takvi prodori završe tako da Balić, Lacković i Metličić dobiju batine. I kad u toku svake utakmice pedesetak puta dobijete “po tikvi” kako nećete biti ozlijeđeni!?

Gdje su u tom sustavu igre naša krila?
Nema ih! Ne dobijaju loptu!
I kad ne dobijaju loptu, protivnička obrana se zgušnjava u sredinu da isporuči novu porciju batina našim vanjskim napadačima…
Kako se igra suvremeni rukomet?
Snažna i čvrsta obrana, kontranapad uvijek kada je moguće i obavezna polukontra, čak i nakon primljenog gola – tako danas igraju najbolji!
Igra li tako naša repka?
Ne igra!

Još jedna stvar koja mi je definitivno otkrila zašto smatram da je Lino diletant – time out!
Što Lino govori igračima za vrijeme time-outa?
Ništa!
Govori gluposti u stilu “svaka lopta je važna” ili “vi ste heroji”!
Ma molim vas???
Nikad konkretnih uputa igračima, nikad!
Imate dvadeset sekundi do kraja utakmice, morate “narediti” igračima koju uvježbanu akciju izvesti, a umjesto toga govorite im “vi ste heroji”!???
Sva je sreća da naši igrači o rukometu znaju puno više od izbornika pa se oni sami dogovaraju!

Nije uopće bitno hoće li naši rukometaši sada smoći snage i osvojiti brončanu medalju, mi smo na uspjehe u sportu kakav je rukomet jednostavno - “genetski” predodređeni.
Bitno je da Lino Červar odstupi s mjesta izbornika te da konačno na to mjesto dođe netko mlađi, naprednijih i modernih rukometnih shvaćanja. Ova Linova prenemaganja pred kamerama, glumatanja, svađanja s novinarima, sucima i svima koji ga apologetski ne podržavaju, postala su i više nego zamorna.

Lino Červaru, diletantu i bleferu jedan – ODLAZI!!!
Uostalom, saborska plaća i mirovina i nisu baš za bacit...



Post je objavljen 22.08.2008. u 13:58 sati.