Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/arabhorses

Marketing

ANGLOARABER

bok... evo konačno nakon dugo vremena opet sam se odlučila da napišem post...
pa evo....
kissss


PODRIJETLO:
Velika Britanija, Francuska, Poljska, Sardinija i Španjolska. Slijedom toga, postoje britanske, francuske, poljske, sardinijske i španjolske anglo-arapske vrste. Anglo-arapski konj uvjek je križanac između engleskog punokrvnjaka i arapskog konja. Riječ "anglo" odnosi se na englesko podrijetlo, a "arab" na arapsko.

VISINA:
155 - 165cm

BOJA:
Boja anglo-arapskoga konja uglavnom je kestenjasta, riđa ili dorata. konj je uvijek jednobojan.

KARAKTER:
Anglo-araber uvijek je okretan, hrabar, živahan, inteligentan i pouzdan.

IZGLED:
Ova pasmin aima lijepu glavu i snažno tijelo, široka prsa i kratka, snažna leđa, visoka križa i dobro razvijeni stražnji dio; oči su izražajne, vrat dugačak i izvijen. Rep je visoko podstavljen, a noge su duge i vitke.

NAMJENA;
Anglo-arapski konj je pogodan za dresurno jahanje i izvrstan konj za skokove.

KRETANJE:
U svim načinima kretanja ima vrlo izdašan korak, dobro galopira i prirodno je nadaren za skakanje. Konj se kreče lijepo i elegantno.

DODATNO:
Anglo-arapski konj uzgaja se u mnogim zemljama križanjem engleskih punokrvnjaka i arapskih konja. Anglo-arapski konj uzgojen u Britaniji mara imati najmanje 12,5 posto arapske krvi da bi smio upisati u matične knjige, ali u Francuskoj to mora biti najmanje 25 posto, premda ima više izmjena mužjaka i ženki nego u Britaniji. Temperament tih konja iziskuje iskusnog jahača.



Post je objavljen 22.08.2008. u 09:35 sati.