Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Iz Atene u Korint - 54. dan



Image and video hosting by TinyPic


Iz Atene Pavao dođe u Korint, glavni grad rimske pokrajine Ahaje, veliko trgovačko središte u kome je vladala poslovična pokvarenost.Tu je upoznao bračni par Akvilu i Priscilu koji će mu postati važni suradnici i prijatelji.

Kao i obično Pavao je svake subote propovijedao u sinagogi i Grcima i Židovima svjedočeći da je Isus Mesija, a to je uvijek i svagdje, pa i u Korintu, podijelilo slušateljstvo. Jedni su povjerovali i obratili se, a drugi su psovali i htjeli Pavla ušutkati i istjerati iz grada. Čak su ga izveli pred sud, ali prokonzul Galion (brat pisca Seneke) vidjevši da nema nikakvog prekršaja a kamoli zločina, već da se radi samo o židovskom prepucavanju, potjera ih sve sa suda.

Tu je Pavao imao viđenje. U snu mu se ukazao Gospodin i ohrabrio ga da ne posustane u svom apostolskom radu:

"Ne boj se! Nastavi govoriti! I da nisi ušutio! Ja sama s tobom. Nitko neće na te spustiti ruke da ti naudi..."(Dj 18,10)
Utješne i ohrabrujuće riječi za apostole i misionare svih vremena.!

Dugo vremena Pavao je boravio u Korintu.
Nakon osnutka Crkve, zajedno sa Priscilom i Akvilom uputio se natrag u Siriju, samo nakratko posjetio Efez, obećavši da će uskoro ponovo doći k njima. Svoje drugo misijsko putovanje opet je završio u Antiohiji.



Post je objavljen 21.08.2008. u 23:15 sati.