Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Lazanje s rogačem (ili makom) i vanilijom

Image and video hosting by TinyPic


12ak listova lazanja koje ne treba kuhati
mlijeko

Za nadjev od pudinga
800 ml mlijeka
2 praška za puding od vanilije
20 g gustina
60 g šećera
250 ml biljnog šlaga/slatkog vrhnja
2 jaja + 4 žlice šećera

Za nadjev od rogača ili maka
250 g rogača ili maka
150 ml mlijeka
5 žlica šećera
pola čajne žlice cimeta
2 žlice ruma
100 g čokolade za kuhanje


Za nadjev od pudinga, 100 ml mlijeka pomiješajte s 2 pudinga od vanilije, 20 g gustina i 60 g šećera.
700 ml mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding.
Puding potpuno ohladite u hladnjaku.

Istucite 250 ml biljnog šlaga/slatkog vrhnja.

Posebno izmiksajte 2 bjelanjka s 2 žlice šećera.
Posebno izmiksajte 2 žumanjka s 2 žlice šećera.

Ohlađeni puding dobro izmiksajte pa u njega umiksajte šlag, pripremljeni snijeg i pripremljene žumanjke.

Za nadjev od rogača, zakuhajte mlijeko. Kipućim mlijekom prelijte rogač pomiješan sa šećerom i cimetom. Promiješajte i dodajte rum. Ostavite da se malo ohladi. Dodajte nasjeckanu čokoladu.

Slaganje
Duboku posudu za pečenje (20 cm x 20 cm) premažite maslacem i po dnu razmažite malo nadjeva od pudinga pa prelijte s 4 žlice mlijeka i na to složite listove lazanja.
Listova lazanja poškropite s 4 žlice mlijeka i premažite ih s trećinom nadjeva od rogača, a po njemu rasporedite četvrtinu nadjeva od pudinga. Taj sloj pudinga prelijte s 4 žlice mlijeka i na to stavite listove lazanja.
Pa opet: listove lazanja prelijte s 4 žlice mlijeka, premažite trećinom nadjeva od rogača, pa nadjevom od pudinga, pa prelijte s 4 žlice mlijeka i stavite listove lazanja.
I opet redajte: 4 žlice mlijeka, ostatak nadjeva od rogača, nadjev od pudinga, 4 žlice mlijeka, listovi lazanja.
I na kraju: listove lazanja prelijte s 4 žlice mlijeka i odozgo rasporedite ostatak nadjeva od pudinga.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva 45-50 minuta, prvih 20 minuta pokriveno (poklopcem ili aluminijskom folijom).
Ako pred kraj pečenja odozgo previše potamni, prekrijte folijom.

Ostavite da se lazanje da se hlade pa ih posipajte šećerom u prahu. Poslužite ih mlake uz sladoled, šlag, umak od vanilije ...


*Ako za vrijeme slaganja primijetite da je nadjev od rogača ili maka previše suh i neda se razmazivati, dodajte mu malo mlijeka.

Po želji, u nadjev možete dodati malo narezanog voća.


Recepti za lazanje
Lazanje od blitve
Lazanje od paprike
Lazanje od tikvica (i patlidžana)
Meksičko-rastafarijanske lazanje
Lazanje s višnjama
Slatke lazanje sa svježim sirom



Post je objavljen 21.08.2008. u 13:30 sati.