koliko jaja, toliko rajčica (srednje veličine)
krušne mrvice ili dvopek
kiselo vrhnje
sol, papar
nasjeckano peršinovo lišće
Rajčice operite pa im odrežite vrh. Pažljivo ih izdubite pomoću čajne žlice, potpuno uklonite koštice o vodenasti dio.
(Središnji vodenasti dio se ne upotrebljava u ovom receptu pa ga možete zamrznuti i kasnije upotrijebiti za juhu ili umak.)
Iznutra rajčice posipajte krušnim mrvicama ili zdrboljenim dvopekom.
U svaku rajčicu razbijte 1 jaje.
Po želji, jaja odozgo nakapajte kiselim vrhnjem (nije obavezno).
Rajčice poredajte u posudu za pečenje (posudu namastite ili ulijte malo vode u nju).
Pecite na 200 stupnjeva da se bjelanjak «ispeče» (žumanjak bi trebao ostati tekuć, ali možete ostaviti da se duže peče pa ni žumanjak neće biti tekuć).
Rajčice izvadite iz pećnice, odozgo posolite i popaprite, i posipajte nasjeckanim peršinovim lišćem, poslužite odmah.
Recepti s rajčicama
Rajčice punjene bulgurom (ili kus-kusom)
Rajčice punjene krumpirom, blitvom i tikvicama
Rajčice punjene rižom i blitvom
Rajčice punjene rižom i sirom
Pita od rajčica
Rajčice s pečenim jajima
Post je objavljen 21.08.2008. u 13:19 sati.