Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Kako institucije (u ovom slučaju, dve inspekcije) rade svoj posao...

Ovoga puta, samo prenosim iz članka objavljenog na javno.com. Komentar je nepotreban.

Tko je odgovoran za nesreću 19. kolovoza u Preobraženskoj ulici na Cvjetnom trgu, i kako će biti kažnjen, nadležne inspekcije nisu utvrdile i to ne namjeravaju. (...)

Iako je prema nalogu policije građevinska inspekcija izašla na gradilište, u odgovoru koji smo od njih primili rekli su da 'nema elemenata za postupanje građevinske inspekcije'.

- U nadzoru je utvrđeno da je Grad Zagreb izdao potrebne dozvole. Zaštita na radu ne spada u nadležnost građevinske inspekcije – rekli su u uredu glasnogovornice Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.

No, državna inspekcija zaštite na radu nije uopće izlazila u inspekciju. - Naša je nadležnost za slučajeve koji se dogode unutar granica gradilišta. Ovo je bio slučaj koji se dogodio van gradilišta, i za to je nadležna građevinska inspekcija – bio je odgovor inspektora Ivice Daničića, premda je važno istaknuti da se ograda nalazila unutar gradilišta i svojim je vanjskim dijelom udarila prolaznice kraj gradilišta.Post je objavljen 21.08.2008. u 10:57 sati.