Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nklege

Marketing

USPJEŠAN DAN?


Možda zbog umora, možda zbog žeđi a možda i zbog gladi. Ipak je to bilo nakon prve prijateljske tekme nakon tri mjeseca bez velikog nogoša. Važno da je bio izvrstan. Dakle, čobanac poslje tekme je bio izvrstan. A kuhao ga Planta. Čovjek je donedavno držao birtiju na stadionu HNK Radnički Mece. Više ne drži. Duga priča. Ali i dalje kuha za nas, kad god igramo. Jebem ti što je čobanac bio dobar. I pivo. Kova je maznuo je maznio tri. Piva. A Nevista četiri porcije čobanca. A tanjur mu kao zdjelica za vodu kakve možete kupiti u pet shopu za bernardince. Kako god okreneš uspješan dan.
Skoro sam zaboravio napomenuti. Igrali smo sa Karancom i završilo je 3:3. Hmmm Možda i nije baš tako uspješan dan. No kada se sjetim čobanca... Ma dobar dan, nego šta. Jebeš rezultat.
Dakle, malo o tekmi. Sve je krenulo solidno. Nadmudrivali smo se 20-tak minuta, mudrovali oni, mudrovali mi. Lijep nogomet. Babski. A onda eksplozija. Đurek poludi. Probio je Darca S. ko od šale, prošao Dumbu ko da ga ni nije bilo tamo, i nabacio na peterac gdje je naš stoper reagirao kao papak (čuvajući svoje koljeno) i pustio neprijateljskog centarfora da glavom zabije gol sa tri metra. Pitate gdje nam je bio golman? Nevista? Miris čobanca učinio je svoje. Karančani su slavili pred prepunim tribinima. Naši navijači u nevjerici. Razumljivo. No njihovo slavlje prekinuo je četvrti sudac koji je vratio igrače na teren. Kad smo već kod suca reći ću samo da je sudac bio koma. Nema pišu definitivno. Sjeckao igru, komentirao, dobacivao igračima. Strašno. Neprofesionalno, nestručno i ... ma grozno.
Unatoč svemu brzo smo se pribrali i nakon jedne akcije naš desni bočni igrač Darac J. sa s vrha 16-erca sa lijeve strane zabio gol za 1:1. E sad se vi pitate šta desni bočni radi na lijevoj strani. Ovako, čovjek nije išao na godišnji pa odlučio malo proskitati. Moraš negdje. I neko mu dodao loptu i šta da radi. Ma bježi lopto od mene i opalio po njoj. Gol. Nitko nije očekivao. Poslije je još jednom zabio. Nama, ustvari asistirao je neprijateljima poput najboljeg asistenta na svijetu.
Tehnički dotjerana igra gotovo do savršenstva pomalo se raspala kada je izišao Dumba zbog lakše ozljede koju vuče još iz '69. I iz standardne formacije 5-3-2 prešli smo u formaciju 3-7. I jebi ga. Publika je ostala u čudu nenaviknuta na naša ovako ležerna izdanja. No ipak je to prva prijateljska tekma. Netko bi mogao pomisliti da je to naš neuspjeh, ali čobanac.... mrzla piva.... burajz, lega, bracika... Vrlo uspješna tekma sa našim Karančanima.
P.S.
Iako je čobanac bio ljut fest, u želucu je mir, nema žgaravica, nema vjetrova... Planta majstore. Vrlo uspješan dan.
P.SS.
Došlo nas je samo 12 jer ostali skiću po moretu i štatijaznam gdje...


Post je objavljen 19.08.2008. u 08:50 sati.