Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Zavrsio CAM3-COMLA8 - medjunarodni americki misijski kongres u Quitu 12-17.8.2008.

Image Hosted by ImageShack.us

Svecanom svetom misom, na nogometnom stadionu ekvadorske Lige,
Image Hosted by ImageShack.us

uz posebnog Papina izaslanika, stotinjak kardinala i biskupa iz citave Latinske Amerike i dr,
Image Hosted by ImageShack.us
nekoliko stotina svecenika i par tisuca uzvanika,
Image Hosted by ImageShack.us
zavrsio je 3. Americki misijski kongres CAM3-COMLA8.
Image Hosted by ImageShack.us

Na kraju svete mise, predstavnicima 22 biskupske konferencije Latinske Amerike, svecano je urucena umjetnicka slika, tzv. "Triptih Aparecide",
peruanskog umjetnika Eduarda VElasquez-a:

Triptih Aparecide

kakvu je papa Benedikt 16 poklonio biskupima okupljenima na Aparecidi, u Brazilu, 2007. godine - kada je odrzana 5. Opca konferencija biskupija Latinske Amerike i Kariba, ciji zakljucci su bili i temelj razmatranja ovog misijskog kongresa, a svecano urucenje ove umjetnine latinskoamerickim biskupijama, svecani simbol pocetka nove Velike Kontinentalne Misije. na koju je Papa pozvao citavu Latinsku Ameriku i svakog pojedinog clana njene Crkve!
Image Hosted by ImageShack.us
U sredini je uskrsli Krist, s Ocem i Duhom Svetim, a na lijevim vratima sa strane - svadba u Kani Galilejskoj, susret Isusa s prvim ucenicima i cudo umnazanja kruhova, na desnim vratima: susret u Emausu, silazak Duha Svetoga i evangelizacija sv. Juana Diega (iz Guadalupe), te slike dr. latinoamerickih svetaca: sv. Toribia iz Mogroveja (nadbiskupa iz Lime iz 16.st, koji je zastitnik latinoamerickih biskupa) i sv. Rose iz Lime (prva latinoamericka svetica, iz 16.st). A s vanjske strane vrata je lik Nase Gospe iz Aparecide, te grb Pape Benedikta XVI, s natpisom "Ucvrsti svoju bracu" (Lk 22,32)

A kao konkretan pocetak ove velike kontinenatalne misije, direktno s CAM3, poslano je i 15 redovnika, redovnica i laika na razlicite misijske destinacije, u Africi, Kini i dr. Medju njima i citava ekvatorijanska obitelj Laguatasig-Leòn sa 3 male djece, koji odlaze na misije u Maroko!

Slanje misionara

Nakon sv. mise oprostili smo se i od dragih relikvija sv. male Terezije:
Image Hosted by ImageShack.us
(koje su se opet cudesno "nasle" bas ispod nasih tribina, te su mi se ovaj put u njihovu stovanju pridruzile i moje sestre Zajednice Krista Misionara Molitelja)

i odmah dobile dodatnu snagu i nadahnuce za svoje misijske djeltanosti, u buducnosti vjerujemo i na svih 5 kontinenata, kao sto zivo i snazno svjedoc i ova "prorocanska" fotografija:
Image Hosted by ImageShack.us

dok ja veselo nastavljam svoj put oko svijeta:
Image Hosted by ImageShack.us

s blagoslovljenim kruhom (od prikaznih darova s ove sv. mise) u ruci, po zagovoru sv. Male Terezije, i njenim tekstom, s moje majice: "Quisiera recorrer la tierra y predicar tu nombre!" - "Zeljela bih obici citav svijet, propovijedajuci Tvoje Ime!"

pa nakon Srednjeeuropskog katolickog dana 2004. u Maria Zellu,
Image Hosted by ImageShack.us

Mariazell - Srednjeeuropski katolicki dan 2004.

i 3. Americkog Misijskog Kongresa 2008, ovdje u Quitu, pitam se koja ce mi biti sljedeca destinacija i sljedeci kontinent - 2012! : )))

ps. Na kraju sv. mise ekvadorski kardinal Zumarraga je najavio i sljedeci Americki misjski kongres 2012 - CAM4-COMLA9 u Venezueli!

pps.
A o jos jednom malom cudu sv. Male Terezije, koje mi se dogodilo ovih dana, citajte u sljedecim nastavcima...Dok ce moji prijatelji u pismima koja im se spremam poslati, dobiti blagoslovljene latice njenih ruza! Poseban pozdrav s. Alojiziji, i svim sestrama u bistrickom Karmelu!

IKA - Zavrsen CAM3-COMLA8



Post je objavljen 18.08.2008. u 19:22 sati.