Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gastrouzitak

Marketing

POVRTNI SLOŽENAC SA SIROM

Jeste li znali da se sir, patlidžani i rajčica jako dobro slažu? Ako niste, evo sada znate! Naime iz Tradicionalne kuharice ima jako dobar recept, a sadrži samo ta tri sastojka. No, danas nije o tome priča, ali misao vodilja je. Pogledavši u svoj frižider shvatila sam da imam raznog povrća što bi trebalo potrošiti, malo riže koja je ostala od jučer, pa... ajde da nešto skombiniram. Kad je bilo gotovo utopili smo se u tome! Za prste polizat... Pa evo receptanjami :

Sastojci za 3 osobe:
3 krumpira, srednje veličine, napola skuhati narezan na ploške
1/2 patašona ili 1 manja tikvica, narezan na ploške
100 g sira
200 g vrhnje
šaka kuhane riže (meni ostala od jučer, a može i bez
2 patlidžana, na ploške
3 omekšane rajčice
1 jaje
celer, papar
sol


Nasoliti ploške patlidžana i patašona ili tikvica, pustiti da odstoji.
Krumpir napola skuhati, staviti na namašćen pleh.
Obrisati kuhinjskim papirom patašon ili tikvicu , pa složiti.
Pomiješati rižu, sir i 1/2 vrhnje, namazati po patašonu(ili tikvici)
Obrisati kuhinjskim papirom patlidžan, posložiti na sir.
Oguliti rajčice, narezati na ploškice, rasporediti po patlidžanu. Pomiješati jaje i vrhnju, dodati nasjeckanog peršina i celera, pa preliti.
Staviti u pećnicu na 200*C na oko 20'. Kad je sve lijepe boje izvaditi i poslužiti.
U slast!


>>Inačice:
jaje i ne mora
jogurt može umjesto vrhnje
ako nema riže, nema veze
može samo s rižom, a bez krumpira
može s još slojeva povrća, ali nisam probala - nek javi tko proba!


Post je objavljen 18.08.2008. u 15:52 sati.