Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rukometana

Marketing

Hrvatska za treću pobjedu

Hrvatska reprezentacija je u svojoj petoj utakmici skupine A savladala domaćina Kinu, te upisala treću pobjedu.

XXIX.Olimpijske igre, Peking
Gymnasium
Suci: Karbas-Chi, Kolahdouzan (Iran)

Hrvatska- Kina 33:22 (17:13)

Hrvatska: Losert ( 4 obrane), Alilović (6 obrana), Balić, Duvnjak (3), Lacković (2), Vori (5), Dominiković (2), Džomba (2), Horvat (3), Vuković (1), Šprem (8), Metličić (1), T. Valčić (2)

Kina: Ye ( 8 obrana), Cui Liang(2), Yan (2), Cui Lei (1), Zhang (4), Li (1), Tian (2), Hao (6), Miao (2), Zhu (2)

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Kina 4 minute
Sedmerci: Hrvatska 1 (1), Kina 1(1)

Hrvatski rukometaši uvjerljivo su savladali domaćina Kinu. Dobra je vijest da se u prvom poluvremenu reprezentaciji priključio Ivano Balić koji je odigrao cijelo poluvrijeme što znači da će biti spreman za četvrtfinale. Povratak Balića značilo je i povratak Hrvatske u pobjedničku seriju.

Početak prvog poluvremena izgledao je vrlo neuvjerljivo jer je Hrvatska otvorila utakmicu s dvije pogođene grede i dva čista promašaja, u prijevodu- serija 0:4. Sve se činilo kao da su naši odlučili ovu utakmicu izgubiti, i da gledamo reprizu loše igre protiv Poljske. Pogocima Blaža Lackovića smanjuje se taj zaostatak, no ponovno tehničke pogreške nas dovode u nepovoljan rezultat. Sredinom prvog poluvremena Olimpijski pobjednici iz Atene ipak su odlučili da neće rasprodati ugled domaćinu te u 24. minuti Džomba pogađa izjednačenje 13:13. Do isteka zadnje minute prvoga dijela serija 8:0 sa 3 uzastopna pogotka Šprema, koji je ujedno i najbolji današnji strijelac utakmice, Hrvatska odlazi na odmor sa rezultatom 17:13.

U drugom poluvremenu na vrata naše reprezentacije stao je Mirko Alilović, dok Duvnjak u padu započinje novu hrvatsku seriju i vodstvo se počelo povećavati. Samo 3 pogotka Kineza u 20 minuta značilo je da se naši vraćaju u pobjedničke vode, a do kraja utakmice svi su naši rukometaši uspjeli pogoditi mrežu iza Ye-a. Iako bez Ivana Balića, u drugom smo poluvremenu igrali dobro, i u napadu i obrani. Točku na i stavio je Zlatko Horvat svojim trećim pogotkom u utakmici, 33. za Hrvatsku.

Hrvatska još uvijek ne zna koje je mjesto zauzela u skupini, niti s kim će igrati u četvrtfinalu. U skupini B razne su kalkulacije tko će zauzeti koje mjesto, a jedino je sigurno da je Egipat ispao iz konkurencije. U našoj skupini Francuska i Poljska će se obračunati za prve dvije pozicije.

Image Hosted by ImageShack.us


za hrvatski rukometni portal i rukometanu: ivana :)


Post je objavljen 18.08.2008. u 11:49 sati.