Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whiskascats

Marketing

Ponešto o mojim najdražim pasminama

Zmajići su na dnu posta...


Zas početak se ispričavam svima kojima nisam stigla vratiti komentare, a sada prelazim na stvar.
Htijela sam vam ukratko predstaviti moje naj pasmine:mački, konja i pasa. Odabrati ću samo jednu iz svake kategorije.

Mačke: Ruska plava mačka

Volim je zbog njenog zaigranog karaktera, elegancije, predivnog, gustog sivog krzna i očiju iznimno lijepe zelene boje.
Malo o pasmini:Karakter: Ruska Plava mačka je tiha, stidljiva te veoma privržena svojim vlasnicima. I mužjaci i ženke su dobri roditelji.


Održavanje dlake: Redovno četkanje.

Historija : Vodi porijeklo iz sjevernih regija Rusije i Skandinavije. Ona je tokom godina nosila različita imena: Archangel , Foreign Blue, Španska i Malteška. Jedino ime koje se nešto duže zadržalo je Malteška mačka i to do ranih 1900-tih. 1912. dobija sadašnje ime i priznaje se rasa.
Opis: Russian Blue, odnosno Ruska plava mačka ima dugo, mišićavo tijelo fine muskulature. Imaju krzno u dva sloja. Dlake su kratke, debele i raskošne i nijedna druga mačka nema takvo krzno. Ukoliko prođete prstima kroz njihovo krzno, na njemu će ostati tragovi kuda ste prošli prstima.
Ruska plava mačka dolazi samo u jednom varijetetu: plavom. Preferiraju se svijetli plavi tonovi, bez oznaka bilo kakve druge boje. Vrhovi dlake imaju srebrnu boju što daje prelijep, srebrnkast ton krznu.
One su vrlo pitome naravi i izuzetno su odane svojoj porodici. Razigrane su i dobro se slažu s djecom i drugim ljubimcima. Vrlo su inteligentne,a čak se mogu naučiti i da donose predmete.

Slikica:


Konji:Tennessee Šetač

Volim ga zbog njegovog ponosnog držanja, crne ili tamnosmeđe boje i iznimne elegancije hoda i kasa.

O pasmini:
Nastao je u južnoj državi SAD-a po kojoj je i dobio ime.Uzgojen je s ciljem da se dobije koj koji je okretan, žustar i lakonog.Nastao je križanjem Namangasetta,Pacera, Morgan, Saddelfreda i Thoroughbreda.Ima jako dobru narav vrlo su inteligentni, otporni i dobri za iskusne i neiskusne jahače.Koristi se za rad i rekreaciju i vrlo su dobri za zapregu.visoki su oko 155cm.Najčešće su crne, smeđe, kestenjave i sive boje.Ima lagani hod, kratak galop, a tijekom kretanja konj u ritmu lagano klima glavom, a jahač se osjeća kao da klizi i zahtjeva minimalni napor.Ima snažna leđa i visoko postavljen raskošan rep koji drži uzdignutog.Ravan profil i vrat je ljepo izvijen.

Slikica:

Psi: Irski Seter

Volim ga zbog svega! Od njegovog zaigranog karaktera pa do raskošne crvene dlake.

O pasmini:Crveni irski seteri na prvi će pogled osvojiti svakoga svojom elegantnom i atraktivnom pojavom. Najomiljeniji su među svim seterima. Pretpostavlja se da je pasmina nastala križanjem španijela, poentera i engleskih setera. Iako su u početku uzgajani kao lovački, sve više postaju obiteljski i izložbeni psi. Već su se u 19. st., kada su se pojavili u Irskoj, ti ponosni, aristokratski psi pokazali odličnima za izložbe i s vremenom su sve više uzgajani zbog svoje predivne pojave i prelijepe dlake, a ne zbog lova.

Njihova glava je dugačka, vitka i suha, toplih plemenitih očiju i izraženog stopa. Uši su duge, padajuće, vrat dug i mišićav. Cijelo tijelo je mišićavo, skladno. Kretanje je vrlo ponosno, slobodno, a glava je nošena visoko. Dlaka je kestenaste boje, a dozvoljene su, iako ne i poželjne, male bjeline na prsima ili po prstima. Na glavi i prednjim stranama nogu te leđima, dlaka je kratka, a na zadnjim stranama nogu, prsima, trbuhu i repu, duga je.

U lovu su energični, ustrajni i odlični za rad u vodi. U 19. st. bi se u lovu na ptice ukočili kada bi ih osjetili i pokazivali u smjeru u kojem je ptica (markiranje) dok lovac na plijen ne bi bacio mrežu. Danas u lovu seter u galopu trči tražeći divljač traži cik - cak, kad ju pronađe, markira i po potrebi oprezno diže.

To su vrlo temperamentni, aktivni, uporni i zaigrani psi. Svakodnevno trebaju mnogo istrčavanja (npr. uz bicikl). Vrlo su nježni, dobroćudni i uživaju u društvu ljudi i drugih pasa. Lako se mogu se naučiti na suživot sa drugim životinjskim vrstama (npr. mačkama, pticama itd.). Inteligentni su i vrlo brzo uče. Prikladni su za život u stanu jer rijetko gube dlaku, ali potrebno ih je redovito četkati. Uređivanju dlake izložbenih pasa potrebno je posvetiti nešto više pažnje. Šišaju im se uši, vrat i dlake između prstiju na šapama.
Tek nakon 2 - 3 godine sazrijevaju i dostižu svoju punu ljepotu, ali u duši uvijek ostaju zaigrana štenad.
U većini slučajeva dožive duboku starost

Slikica:




Ima još zmajeva:










Najrijeđi zlatni zmaj:


Rozi:


Meni najlijepši zmaj!


Dvoglavi:


Fora zmaj:


Prekrasan zmaj:



Jedan od rijeđih:


KLIKAJTE NA ZMAJIĆE, A NE NA ODRASLE ZMAJEVE SA SLIKA!!!

SADA IMAM ZMAJIĆE. MOLIM VAS, KLIKAJTE NA OBOJE JER JE ŠTETA DA ZMAJIĆI UGINU SADA, KAD SU SE TEK IZLEGLI.



Evo vam moj Inkubator...




laalaa's Dragons

Post je objavljen 18.08.2008. u 10:57 sati.