Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krivi

Marketing

1 - 4

... i samo tridesetak metara poslije te zadnje table koja je opet prošla opako blizu , dakle , ni sekundu poslije , Phil ugleda veliku podzemnu dvoranu ispunjenu gomilama tkanine , osvijetljenu bakljama .

Drvena konstrukcija naglo zapne desetak metara iznad tog sletnog podija , i okovi na rukama , nogama i torzu precizno se otvore i puste malaksalog dječaka .
Nakon mekog pada Phil brzo ustane i pogleda gore , u otvor promjera 3 metra kroz koji je upravo ispao , i vidi kako se daščani kvadrat opet okreće oko sebe i gotovo jednakom brzinom krene nazad .
Silueta se plaho osvrne po dvorani koja je samo mjestimično bila obzidana , a drugdje su izbijale vlaga , zemlja , korijenje i vjerojatno razne vrste insekata i puzavih stvorenja koje svakako ne želite upoznati . Nakon kratkog zapinjanja i teturanja po stvarno mnogo slojeva tkanine , Phil , potpuno iznemogao , poželi da što prije nestane iz ove noćne more , iz ovog akcijskog ili fantastičnog filma . Ugleda pusti hodnik iznad kojeg je na tabli stajao onaj jednostavni znak sa boka onog ludog bijelog mačka .
Phil tek tad shvati sličnost njegove avanture sa Alisinom i pomisli 'Oboje smo lovili bijele četveronošce , oboje pali u rupu u zemlji , i sad se samo mogu nadati da neću sretati ni upola lude likove kakve ona jest .' Bojažljivo se nasmiješi i krene prema hodničiću .

Vlaga , miris zemlje , veliki tlak i dužina hodnika učinili su svoje , i Philu se prispavalo . Teškog koraka , u nadi da će se razbuditi , počeo je zirkati oko sebe . Po stropu hodnika rasle su gljivice i gljive , a stapke su im se prvo spuštale a zatim naglo zavijale , poput nekih kišobrana , i klobuci su ipak gledali na pravilnu stranu . Zidne lampe , također zarasle , bacale su sablasno plavičasto svjetlo . U sjenama se , jedva primjetno , više osjetilo nego vidilo nekakvo gmizanje . Phil inače nije bio strašljiv , no sad je ipak ubrzao korak i nedugo potom stigao do kraja hodničića . Tamo su stajala jednostavna , teška , drvena vrata .
No nije bilo mjesta oklijevanju . Pokucao je , prvo lagano , a zatim jače , i , kako nitko nije odgovarao , pritisnuo kvaku .

Post je objavljen 17.08.2008. u 21:30 sati.