Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zkz

Marketing

16. kolovoza 2008. subota - 5. dan (treci dio)

Dunjin prilog:
Istrazivanje mogucnosti

Milost ovog dana ce biti otvoriti nasa srca i umove za kreativne poticaje Duha Svetoga i stav nade i darezljivosti.

Prvi dio dana proveli smo zakljucujuci "Open space" rad. Dobili smo kratke sazetke svih radionica koje su se jucer odrzale. Imali smo vremena za njihovo citanje i komenitanje u paru. Nakon toga oni koji su osjetili potrebu mogli su napisati odgovor na ono sto su culi u vidu akcije odnosno projekta, bilo na osobnoj razini, lokalnoj, nacionalnoj ili svjetskoj.

Poslije podne je bila konacno duza pauza u kojoj su bila ponudjena cetiri izleta:
- samostan Batalha
- Obidos (povjesno selo)
- samostan Alcobaça
- spilje i otisci stopala dinosaura

Kao sto je Vida napisala ja sam se odlucila za ovaj posljednji, naime vec sam prije bila u Portugalu pa sam ona tri gornja izleta vec vidjela.

Bili smo prvo u nacionalnom parku gdje smo gledali otiske dinosaurovih stopala. Iskreno da mi nisu rekli da je to to, ne bih nikada to rekla.... To je bilo prije mjesto za iskapanje kamena, i onda su naisli na te tragove, pa su prestali kopati. Ima tragova od 20 razlicitih dinosaura iste vrste :) Nasla sam evo ovdje sliku. Nazalost padala je kisa, tako da smo svi na kraju bili mokri...

Nakon toga smo otisli u spilje sv. Antonija. To je bilo zbilja lijepo iskustvo. Za jedan centimetar stalaktita potrebno je 100 godina!!! Ima nekih koji su visoki, tj. dugacki preko 2 metra, pa ti izracunaj :) Ima stalaktita koji su formirani tako da podsjecaju na razlicite stvari: na barokni prozor, na Titanik, na Gospu Fatimsku i tri pastira.

U tijeku je vecera, i onda jos nesto radnog dijela koji nam je ostao od ranije: amandman na ON 21 a, i predstavljanja kandidata za svjetsko Izvrsno vijece.

Do novog pisanja pozdrav :)


Post je objavljen 16.08.2008. u 21:35 sati.