Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rukometana

Marketing

OBRANA NE MOŽE SAMA DO POBIJEDE!

Hrvatska-Poljska 24-27 (12-13)
XXIX.Olimpijske igre, Peking
Gymnasium
Suci:Gjeding, Hansen(Danska)

Hrvatska: Losert (6 obrana), Alilović (7 obrana), Sulić 1, Balić, Duvnjak 5, Lacković, Vori 1, Dominiković, Džomba 7, Horvat, Vuković 3, Metličić 2, Šprem 1, Valčić 4

Poljska: Szmal, Wichary (15 obrana), Tkaczyk, Jaszka 3, Jurasik 5, Tluczynski 7, Siodmiak, Jachlewski 1, Jurecki M. 2, Bielecki, Lijewski K. 3, Lijewski M. 3, Jurecki B. 3

Isključenja: Hrvatska 4 minute, Poljska 4 minute
Sedmerci: Hrvatska 3/4, Poljska 3/3

Hrvatska reprezentacija ni danas nije uspijela doći do bodova. Bolji od naše reprezentacije bili su Poljaci. Pobjedu su im donijeli sjajni vratar Wichary s 15 obrana i prvi strijelac utakmice Tluczynski sa 7 pogodaka.

Prvih je desetak minuta sve izlgedalo savršeno-imali smo 4 gola razlike i vodstvo od 7:3. U obrani smo bili pokretljivi, uspješno smo organizirali napad,a onda-kriza. Bez pogotka, osim onoga iz sedmerca bili smo punih 14.minuta. To su iskoristili Poljaci koji su u međuvremenu, u našu mrežu strpali 8 lopti i došli do vodstva od 9-7. Naši su do kraja poluvremena precizni bili još 5 puta, no to nije bilo dovoljno da se na odmor otiđe niti s izjednačenim rezultatom.

Drugo poluvrijeme,nova, ali ipak slična priča. Nakon šest minuta igre Valčić sprema loptu u mrežu Poljaka za naše prvo vodstvo u drugom dijelu igre. Vodstvo nismo ispuštali do 48.minute kada M.Jurecki jureći pogađa za 21:20. I tu se je priči počeo nazirati kraj. Do kraja utakmice mrežu Loserta sa šest je pogodaka napunila ekipa J-Jaszka, Jurasik i Jachlewski, dok su za Paklene pogotke postigli, Tonči Valčić, Igor Vori i kasno probuđeni Petar Metličić.
U ovome je porazu dobra vijest da smo u obrani igrali čvrsto unatoč tome što smo primili 27 pogodaka. Problem nam je predstavljao napad u kojemu nismo mogli organizirati akciju što samo pokazuje koliko nam fali jedan od najboljih svjetskih rukometaša-Ivano Balić. Ostali smo i bez Vukića umjesto kojeg je na listu za današnju utakmicu prijavljen Goran Šprem. Ostaje nam utakmica protiv domaćina Kine, a o prvom i drugom mjestu u skupini odlučivati će Francuska i Poljska. U B skupini vlada kaos i ne možemo sa sigurnošću reći tko će biti drugi i s kim će Hrvatska igrati u četvrtfinalu.


za hrvatski rukometni portal i rukometanu anchi:)

Post je objavljen 16.08.2008. u 15:14 sati.