Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Zagrebački holding - predsjednik Nadzornog odbora priznao "proceduralnu pogrešku"

Prekjučer sam objavio priopćenje za javnost stranke Zelena lista, pridružene članice Europske zelene stranke, naslovljen Imenovanje novog predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga – kršenje zakona. Priopćenje sma objvio i na pollitika.com, gdje je došlo do burne diskusije, uz tvrdnje kako griiješimo i kako je sve u redu (vidi: Zagreb: Vrijeme je da čir pukne - udariti u glavu hobotnice!).

Jučer kasno navečer, međutim, portal Javno.com objavljuje članak GAF ZA GAFOM: Čović kao ilegalan predsjednik Uprave u Holdingu, u kojem i sami upleteni ljudi priznaju, da smo u pravu.


Pravno gledano, takve odluke treba donositi Nadzorni odbor. Ali, ovo je uobičajeni postupak. To je i problem. Bilo bi bolje kada bi Skupština imala više članova. Sjednica Nadzornog odbora još nije sazvana, a u zakonskim okvirima, trebala je biti - rekao nam je jedan SDP-ovac.

Zakonski gledano - trebao je odlučiti Nadzorni odbor; ali eto, ovako je uobičajeno...

budući da (ne)formalni predsjednik Uprave Ivo Čović još uvijek nije prihvaćen od strane Nadzornog odbora, Slobodan Ljubičić također nije razriješen svoje dužnosti.

Ma što nije razriješen! Rekao trenutni gradonačelnik da ga razriješuje, i gotovo! Pa ne treba se držati zaikona kao pijan plota!

Prvo osobu imenuje predstavnik vlasnika, a to je gradonačelnik, a kako je u Nadzornom odboru većina vladajućih, ta se odluka samo potvrđuje. Oni prvo ''obrade'' svoje predstavnike, i tek onda sazovu sjednicu. Kvorum im je jedino problem.

Zna se tko je postavio Nadzorni odbor - pa ne bi smjelo biti problema, da smjerno izglasa što mu se kaže. Ipak, tko zna...







Post je objavljen 15.08.2008. u 13:53 sati.