Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medjugorskiglas

Marketing

Zvon Gospina glasa (2)

Tekst govore: Petar Vulić i Jakov Džolić

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Image and video hosting by TinyPic

Blažena očekuje promjene u našim srcima, nada se da ćemo već danas početi mijenjati svjetonazore koji su rasadnici naopakosti i ovisnosti. Želi nas vidjeti hrabre i nepokolebljive, čvrste i ustrajne, plemenite i razborite. Čeka našu odluku i uporno ponavlja tople i ohrabrujuće rečenice, koje izniču iz mudrosti njezina srca u kojem se blista i ziba beskrajno more ljubavi, svjetlost koja nas dodiruje krijestama samilosnih valova i obujmljuje plimom dobrote. Štiti nas Gospa od lukavština zloga i čuva u zavjetrini svoga plašta, upozorava nas da smo zarobljenici sljepoće, da trajemo u vremenu kratkotrajnih istina i još krhkijih znanja, u vremenu gdje mudrost svijeta vrluda kroz vlasite zablude, gdje se takozvana velika otkrića i novi znanstveni pomaci urušavaju pred naletom novih spoznaja, gdje mijene i nedorečenosti tapkaju u krugu. Svim snagama se veleumni trude barem dodirnuti kapljicu sveznanja što je na nas milosrdno kapnula s izvora punine, ali mrak oholosti omamljuje razum i osjetila te nam ne dopušta razumjeti jednostavnost bogatstva i ljepotu istine. Dok god ne budemo molitvom i poniznošću surađivali s mudrošću Stvoriteljevom, dok god se budemo oslanjali na vlastite snage, Gospodin nam neće odškrinuti tajnovita vrata istine koja prosvjetljuju i oslobađaju zarobljena srca. Uzaludno je kucati na prozore Božje kuće ako u srcu nije pohranjen ključ Isusovih riječi, ako dragovoljno, s plimom ljubavi i osekom odricanja, ne prihvatimo nauk Sina Čovječjega, ako ne odbacimo zavodljivost svijeta i ne uronimo u svjetlosni zov Duha Svetoga.
Dok nam Gospa govori o velikoj prilici za obraćenje te življenju u miru i ljubavi, prisjetimo se svih onih velikih čuda koja su se u tišini, bez halabuke, dogodila u Međugorju. Osvrnimo se na milosti koje su, šireći se iz ovoga svetoga mjesta, prožele svijet. Tisuće molitvenih skupina diljem kugle zemaljske najočitiji su dokaz Božjeg zahvata, plod njegove ljubavi koja je zapalila i razbuktala ugarke vjere, zapljusnula radošću staništa žalosti, tjeskobe i gorčine. Kolikim je obiteljima koje su bile pred raspadom vraćena nada u zajedništvo, koliko se duša, zahvaljujući molitvi, vratilo sa stranputica, kolikima su ozdravile oči zaslijepljene blještavilom lažne sreće. Koliko je tek svećenika međugorska svjetlost izvukla iz krize, koliko je novih duhovnih zvanja rođeno zahvaljujući Marijinim dugogodišnjim ukazanjima, koliko se srdaca oslobodilo iz krletaka u kojima je stolovao pogubni i bolesni svjetonazor, kolikima se vratilo tjelesno i duševno zdravlje!
I najsumnjičaviji moraju priznati da se nigdje i nikada nije dogodio takav duhovni preporod, takve promjene u ljudskim srcima, kao među međugorskim brdima. Nikada nije bilo tolikih čudesnih obraćenja, počev od onih koja su se zbila trenutačno, nakon vrlo kratkog vremena provedenog u Gospinoj blizini, do onih u kojima je međugorsko sjeme vjere poslije puno godina proklijalo i procvjetalo te ih vratilo na put istine.
Već dozrijevaju plodovi svetosti i skoro će žetva, spremna je Marijina vojska, koja će riznicu Majčina srca ispuniti zlatnim zrnjem. U malom Međugorju, velikom duhovnom središtu svijeta, svetom mjestu u koje nam dohodi milost rajska, zbit će se početak veličanstvenog nebeskog zahvata koji će odvojiti svjetlo od tame i laž od istine. Kad šikne svjetlost iz desete tajne, otpast će svi proceduralni postupci koji vode priznanju nadnaravne pojave i događaja, nestat će svi razlozi koji su dovodili u sumnju autentičnost Gospinih ukazanja. Cijela će se Crkva pokloniti pred vjerodostojnošću znaka za koji će jamčiti istina i jasnoća Božje svemogućnosti i milosrđa, kristalna čistoća Marijina glasa i tisućljetna proročka mudrost Objave.

nastavak slijedi...

Post je objavljen 18.08.2008. u 07:13 sati.