Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dida99

Marketing

VKP crtice

Od početka ljeta svaki vikend provodim u Primoštenu igrajući zdravu igru "kako izdržati 3 dana bez vode" i mogu primjetiti da se od te igre lako nabacuju kilogrami na strateškim mjestima. Ne znam točno koliko kalorija ima u gajbi pive i 5 litara vina, al mogu potvrditi da ako ih konzumirate redovito kilogrami neće izostati unatoč vručinama koje nas pritišću.

Šta se tiče naše bajne igre, izvjesno je da ćemo i ove godine obraniti treće mjesto u trećoj vaterpolskoj ligi šibenske skupine. Zanemariv je podatak da se iz godine u godinu liga smanjuje pa to treće mjesto znači i pretposljednje. Naš rezultat dobija na težini kad se zna da smo jedini koji ne treniraju niti minute godišnje niti imamo trenera koji bi nas tjerao na takvu ludost. Dobro provjereno zagrijavanje počinje pivicom, pa se nakon desetak istih prelazi na bijelo vino, da bi punu formu postigli crnim vinom, u samom finišu zadnji se atomi izvlače rakijom, a potom slijedi opuštanje i odmaranje uz pivu.

Prvo mjesto će po svoj prilici osvojiti sportaši iz Brodarice koji su nas u Primoštenu ponizili sa povijesnih 17:3. U Brodarici su nam se pak provukli sa 10 :9 gdje smo dokazali da je sramota iz prve utakmice uzrok slabe zagrijanosti, te da će idući derbiji ipak imati neizvjesnost. Sportaši iz Adriatica također su nas pobijedili u Primoštenu s lakih 11:6, a uzvrat na Jadriji nas čeka u zadnjem kolu. Mladi sportaši iz Tisnoga su pak izvukli neriješeno u Tisnome uz obilatu pomoć lopova suca, a isti sudac nije im uspio pomoći u Primoštenu gdje smo krajnim naporima izvojevali pobjedu 11:10 i njome čekirali treće mjesto.

Ove godine slabo se peče u getu, al smo njegov duh prizvali prošlog vikenda na madraču obžderavajući se zečevima. Naime, Primošten je premda turistički centar, jako zapostavio noćni život pa se poslije ponoći može jedino u Aurore piti. Kako lokalnom cestom često haraju policijske trupe u lovu na promile, sve se češće koriste makadamski putovi na kojima haraju - zečevi. I onda kad moj drugar Brendon nagazi Čvrgu, pa duga-kratka mici-mici zeko hop pod auto. Početkom ljeta je na toj desetminutnoj ruti čak trojicu oborio. Spremanje smo povjerili prešidentevome čači, a Brendonova majka spremila je domaće njoke, sve kako bi se desetak pij.. pardon vaterpolista obžderali do besvijesti. Te večeri je osveta zeca bila u tome što nakon večere niko nije mogao više ni disati, a kamoli piti, te smo polegli po platou s rukama na štumiku, a turisti i slučajni prolaznici pitali su se da li je to novi čin kolektivnog suicida kod zastranjele omladine, ccc...

I tako, premda naša igra sve više nalikuje utapljanju, ipak je ovo najuspješnija sezona u povijesti kluba jer je konačno osvojen jedan trofej - Denisov memorijal koji nam intimno i najviše znači. Ko što Dinamo i Hajduk gaje svoje europske ambicije, tako se i mi hrabrimo da smo momčad za turnire i najavljujemo osvajanje slijedećeg već ovog vikenda. Naime, VK Tisno pozvao nas je na sudjelovanje na prvom memorijalnom turniru u čast stravično poginulih vatrogasaca prošlog ljeta. Nastupanje na tom turniru iznimna je čast i zbilja nije farsa kad kažemo da su nam turniri važniji od same lige. Naši sportski prijatelji iz Tisnoga u tom su požaru izgubili dva člana i zbog toga taj turnir nosi puno više od samog sporta.

Post je objavljen 13.08.2008. u 10:12 sati.