Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

4."Dani Slovaka u Jelisavcu - Večer korbačika"

Jučer su započeli 4."Dani Slovaka u Jelisavcu - Večer korbačika". Prvi sadržaj ovogodišnjih "Dana Slovaka u Jelisavcu" bilo je prikazivanje filma "Slovaci u Hrvatskoj" u Kulturnom centru Slovaka. Okupljene su pozdravili predsjednik Matice slovačke Jelisavac Vilko Hulak i autor filma Miroslav Bartoš. Organizator ovih trodnevnih zbivanja je Matica slovačka Jelisavac, a pokrovitelj Vlada RH – Savjet za nacionalne manjine.

Program će biti nastavljen večeras u 18 sati u kulturnom centru Slovaka u Jelisavcu. Na "Večeri korbačika" bit će upriličena demonstracija izrade ovog slovačkog specijaliteta od mlijeka. U programu večeri nastupit će domaćin: SKUS Ivan Brnjik Slovak te gosti SKUS Ludovit Štur iz Iloka, HKD Lisinski iz Našica te SKUS Zeleni javor iz Poljske, a zatim će biti predstavljeni i prvi glazbeni CD-ovi SKUS-a Ivan Brnjik Slovak te Samira Slivke iz Jelisavca.
Sutra, u 18 sati, u kulturnom centru Slovaka u Jelisavcu bit će održan cjelovečernji kulturni program, a nastupit će domaćin SKUS Ivan Brnjik Slovak te gosti iz Poljske, SKUS Zeleni javor. Ovim će koncertom završiti 4. dani Slovaka u Jelisavcu "Večer korbačika".

NAŠICE ONLINE

Post je objavljen 09.08.2008. u 20:41 sati.