Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SLAVKO TUCAKOVIĆ: MOŽEMO BITI PONOSNI NA NAŠE GASITELJE

KOPRIVNICA

Iako je vrhunac vatrogasne sezone, u Podravini i Prigorju se bilježi manje požara i manja materijalna šteta izazvana požarima u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Slavko Tucaković više je nego zadovoljan ne samo s radom vatrogasaca, nego i s ponašanjem građana. Zadovoljstvo je tim veće uzme li se u obzir da podravsko-prigorski vatrogasci tijekom cijelog ljeta pomažu kolegama na Jadranu. Trenutno je na devet dislokacija u priobalju (Makarska, otoci Veliki Brijun, Vanga, Mali Brijun, Pag i Pučišće na Braču, u policijskom odmaralištu u Valbandonu te Vodicama) angažirano 26 vatrogasaca s devet vozila.
Zbog lanjske tragične pogibije vatrogasaca upravo je dislokacija u Vodicama prihvaćena s posebnom zebnjom. No naši su vatrogasci ponovo pokazali zašto spadaju u sam vrh hrvatskog vatrogastva.

- Na dislokaciji u Vodicama su četiri profesionalca iz koprivničke JVP i četiri dobrovoljna vatrogasca s područja Koprivnice. Bilo je tamo niz požara, ne samo požara otvorenog prostora nego i intervencija u stanovima i drugim objektima. Sve što se od nas tražilo na području Grada vozila, mi smo uspješno obavili. Uz naše ljude, tamo su dislocirana i dva vozila, jedno navalno te jedno zapovjedno, rekao je Slavko Tucaković. Dodao je da su naši dečki spremni i za daljnje intervencije, te naglasio da su prilikom inspekcijskog nadzora glavnog vatrogasnog zapovjednika podravski i prigorski gasitelji dobili visoke ocjene.
- Možemo biti ponosni na naše vatrogasce na području cijeloga priobalja, zaključio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Slavko Tucaković. Radio Koprivnica

Post je objavljen 12.08.2008. u 11:09 sati.