Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

Detalji oko Madonninog koncerta u Budvi

Srbijanski medijski portal Blic je objavio neke informacije oko Madonninog koncerta u Budvi 25. rujna te je potvrdio kako je do sada prodano 25,000 ulaznica.

BLIC: Madona, koja će 25. septembra održati koncert na plaži Jaz, u svom rajderu (lista zahteva) od organizatora je tražila posebne prostorije za sebe i decu i to da ne budu klimatizovane, boce sa kiseonikom, kao i da tokom koncerta u okolnim bolnicama dežuraju, kako se navodi, vrhunski doktori. Za Madonu i članove njene ekipe na Jazu će biti podignut grad u malom, a više od 500 ljudi će pet dana montirati impresivnu binu.

U bekstejdžu će se nalaziti dve kompletno opremljene prostorije sa velikim kupatilima, jedna za Madonu, a druga za njenu decu. U rajderu se naglašava da zidovi nikako ne smeju biti ofarbani fluoroscentnim bojama, a zanimljivo je da je Madona insistirala na tome da u ovim prostorijama ne budu postavljeni klima-uređaji. Takođe, kraljica popa je tražila da joj na raspolaganju budu dve boce sa kiseonikom i maske za disanje. Tokom koncerta na Jazu će Madoni i njenom timu sve vreme biti na raspolaganju i ambulantna kola, a menadžment popularne pevačice je tražio i da vrhunski doktori iz okolnih bolnica, za ne daj bože, budu na dežurstvu! U bekstejdžu je strogo zabranjeno pušenje, a za Madonu i njen tim biće obezbeđeno 150 malih, 300 velikih peškira i 300 sapuna. Za kompletan ketering je zadužen kuvar kojeg Madona svuda vodi sa sobom. On u Budvu dolazi dva dana pre koncerta kako bi imao dovoljno vremena da nakupuje hranu koja mu je potrebna.
Photobucket
Na Jazu će biti postavljena bina koja je široka 90 metara, duboka 50, a visoka 2,5 metara. Kao balast bini će poslužiti 24.000 litara vode. Spektakularna scena će se montirati pet dana, dok će demontaža trajati dva dana. Osim 250 članova Madonine tehničke ekipe, na postavljanju bine će raditi i 300 domaćih fizikalaca koji će morati da nose specijalne majice kako bi se razlikovali od ostalih radnika. Oprema u Budvu stiže u 50 šlepera, dok će tehničari stići u 18 autobusa. Na koncertnom prostoru površine 73.000 metara kvadratnih biće postavljene četiri kule sa rasvetom, a u tehničkom delu rajdera ništa nije prepušteno slučaju - na Jazu će biti postavljena dva velika agregata za struju, a radnicima će na raspolaganju biti i šest vozila za golf kako bi se lakše prevozili po Jazu.

U bekstejdžu će biti 25 kompletno opremljenih kancelarija (telefon, faks, internet priključak...), a precizno je navedeno koje će boje biti kante za smeće (!) i koje su dimenzije stolova. Radnicima i tehničarima na raspolaganju će biti dva šatora sa kuhinjom, tuš-kabinama i prostorom za spavanje. Ventilatori, protivpožarni aparati i velike količine leda se podrazumevaju. Takođe, u bekstejdžu će biti i dve velike garderobe, za ženske i muške igrače (ukupno 20 plesača će nastupiti sa Madonom), kao i osam prostorija za članove benda. U prvom delu rajdera (drugi stiže uskoro) na 20 strana se, između ostalog, navodi da organizatori imaju obavezu da garantuju da će bar jedna benzinska pumpa u blizini raditi non-stop, kao i da će članovima Madoninog tima 24 sata dnevno, ako zatreba, biti na raspolaganju internet centar.
Koncert na Jazu organizuju opština Budva, Turistička organizacija Budve i Prva banka Crne Gore, dok su za produkciju zaduženi „Live nation“, „Komuna“ i „Patent“. Do sada je prodato više od 25.000 ulaznica, a predviđeno je da Madonin koncert traje dva i po sata.


Post je objavljen 11.08.2008. u 13:57 sati.