Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Dječji turnir - "Radosno selo"

Tko kaže da se današnja djeca ne znaju zabaviti? Evo u Kotezima je grupa djece u dva dana organizirala i održala jedno lijepo događanje nazvano: Dječji turnir - Radosno selo. Kako sam već davno pisao, u zaseoku Radonići u Kotezima već desetak godina vlada pravi baby boom i trenutno dolje živi sedamnaestoro djece mlađe od 12 godina. Oni su se organizirali, u selu skupili novacgreedy, riješili logistiku (stolove, glazbenu liniju), pomoću svojih mama kupili svu potrebnu hranu i piće, smislili sportski i drugi program, izradili medalje i turnir je mogao započeti. Glavni organizatori su bile dvije djevojčice, dvanestogodišnje Ines i Željana, i one su bile odgovorne za cijeli posao.
Turnir je započeo prošlu subotu u 18 sati na balotaškom igralištu u Radonićima. Skupilo se petnaestak malih Radonića i njihovih pojedinih vršnjaka iz susjednih zaseoka (dva Stankovića i dva Radića), te njihovih mama. Najmlađi akteri su bili Ivan (5 mjeseci), Kristina (1 godina) i Danijela (1 godina), a najstariji Ines, Željana i Ratko koji imaju 12 godina. Svi su Radonići.
Turnir je održan u više sportskih kategorija (najmanji koji još nisu prohodali su sve promatrali). Najprije se skakalo u vrećama, zatim se igrala košarka, pa su održane utrke za velike i za male. Nakon toga na scenu su izašle mame i okušale se u kategorijama u potezanju konopa, nogometu i kvizu znanja. Tate se nije moglo za vidjeti, i oni su se raspršili van sela prije početka turniratuzan, pa su sve preuzele mame i djeca, i fenomenalno to odradilismijeh. Poslije su podijeljene medalje i to svim sudionicima u skladu sa maksimom - važno je sudjelovati. Izabrani su i maleni mister i missica sela, a na kraju se sve proslavilo neizostavnim slatkišima, grickalicamanjami i sokomparty. Iza svega je organiziran ples. Djeca su uživala u svakom trenutku, a neki su skakali i pjevalipjeva i poluzatvorenih očiju i zijevajući, pa čak i oni manji koji još nisu uspjeli stati na svoje noge. Sve je prošlo u najboljem redu (uz sporadično padanjezujo i plakanjecry) i mali organizatori obećavaju da će slijedećega ljeta dječji turnir biti još bolji. Što reći na kraju na sve ovo nego jedno veliko - BRAVO! thumbup

Post je objavljen 11.08.2008. u 13:31 sati.