Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

"Većina meštana nema ništa protiv Madoninog koncerta na Jazu"

Blic: Predsednik grbaljske Mesne zajednice Savina Rade Popović potvrdio je danas da meštani imaju imovinsko-pravne probleme na prostoru Mrčevog polja, u zaleđu plaže Jaz, ali da nije tačno da će zbog toga biti dovedeno u pitanje održavanje Madoninog koncerta u septembru. Reč je, kazao je on, uglavnom o privatnom, ali i delom i državnom zemljištu.

Popović je izjavio da "ogromna većina stanovništva nema ništa protiv održavanja koncerta na tom prostoru".
Meštani grbaljskih sela poručili su, kako je objavio prekjuče Radio Kotor, da je održavanje koncerta pod znakom pitanja zbog ponašanja Opštine Budva, za koju kažu da ih "ponižava, jer ove aktivnosti sprovodi bez znanja vlasnika zemljišta". Radio Kotor je objavio da oni od države traže da zaštiti njihove interese koje kao vlasnici imaju na prostoru Mrčevog polja.

Popović tvrdi da su sa gradonačelnikom Budve postigli sporazum da meštani neće ometati aktivnosti vezane za koncerte koji se održavaju na tom prostoru. Stanovnici grbaljskih sela iz zaleđa plaže Jaz kod Budve su poručili da su spremni da se i sami organizuju i pokrenu sudski postupak u cilju stavljanja zabrane na korišćenje zemljišta. Grbljani podsećaju da su 70-tih godina digli bunu i od komunističkog režima tražli povraćaj zemljišta u Mrčevom polju, koje je bilo eksproprisano 60-tih godina od Opštine Kotor, a danas se delom nalazi na njenoj, a delom na teritoriji Opštine Budva.


Post je objavljen 09.08.2008. u 09:38 sati.