Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/amerikanac

Marketing

Je li seks zdrav za srce?

Ovisi s kime, a neke cak i pokopa !

Naime nedavno smo imali prilike pricati s lokalnim medical examiner-om koji vodi statistiku o broju smrtonosnih srcanih udara tijekom seksanja na kojima je on ili njegovi kolege obavio autopsiju.
Prikupio ih je covjek gotovo stotinjak. Naravno, pogadjate gotovo svi preminuli su bili muski u srednjim i starijim godinama. I zamislite cuda: Skoro niti jedan nije dozivo udar dok se seksao za zenom ili stalnom partnericom.
Obrazlozenje je po njemu slijedece: Ili se ljudi ne seksaju u braku (sto je nevjerovatno), ili je seks dosadan pa se dovoljno ne uzbude (sto je vjerojatnije) ili ljubavnice ubijaju nekom tajanstvenom metodom ili je to pak kazna s neba?

Dakle, sto kaze strucna literatura. Nekoliko studija je proucavalo ovu problematiku i manje vise se slazu sa nasim Examiner-om.
Apsolutni rizik za srcani udar tijekom seksanja je nizak (2 slucaja na 1.000.000 sati seksanja) u zdravih srednjovjecnih muskaraca, ali taj broj poraste na 20 slucaja na 1.000.000 seksanja ako ti isti imaju ishemicnu bolest srca.
Pretvoreno u godisnje rizike je to oko 1%, odnosno 1.2%.

Ali sad sljedi najbolje...istrazivanja su pokazala da je sex rizicniji ako je partner nepoznat, ili pak prostituka ili ljubavnica. Takve su avanturice zacinjene s malo vise masne klope i cuge..a i Viagrice..

Doktor Parzeller i suradnici u studiji objavljenoj u Evropskom kardioloskom casopisu (Eur Heart J 2001; 22: 610-6.) skupili su rezultate obdukcija u Njemackoj od 1972-1998 kod "sretnika" koji su se preselili u vjecna lovista tijekom seksanja.
Oni su pobrojali sve obdukcije na svom podrucju u u tom razdoblju i nasli su 48 smtnih slucajeva. Vecina su bili muski (jadnitismo) u dobi 60-66 godina koje je izdalo srce. Zenskih zrtava je bilo za izbrojat na prste, a one su uglavnom zaglavile od mozdanog udara.
75% muskih je becnulo tijekom vanbracnog seksa, uglavnom sa mladjahnim prostitutkama (Madjarice?).


I na kraju sto zakljuciti? Decki, pamet u (donju) glavu, nemojte da vas ona kosta prijevremenog gubitka gornje....



Post je objavljen 08.08.2008. u 05:00 sati.