Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

Zločin u Rijeci, zločinac otkriven i nekažnjen!

5. kolovoza 2008. godine u ranim jutarnjim satima (oko 3:30) maloljetni Mali Pas vlastitim je ustima usmrtio zasad neidentificiranog ježa.

Iz sna me probudila Maligan, uzbuđeno tvrdeći da Mali Pas u ustima nosi ježa i ne želi ga predati ljudskim bićima koji su u isto vrijeme na terasi obiteljske kuće u Rijeci ispijali posljednje pive te večeri. Nakon kraćeg organiziranog lova na Malog Psa (i ježa u njegovim ustima), pomoću drvene kuhače otvorili smo krvničku čeljust Malog Psa i iz nje je ispao jež. Mali Pas je pritvoren u stan, a jež je odnesen izvan vrta na sigurno. "Još je micao bodljikama kad smo ga ostavili izvan vrta", tvrde spasioci ježa. Međutim, jutros je jež pronađen mrtav na istom mjestu na kojem je ostavljen to kobno jutro.

Image Hosting by PictureTrail.com

Mali Pas je jutros odveden na mjesto nesreće gdje je zabrinutim pogledom iskazao žaljenje zbog neočekivane pogibije ježa. Kao da je želio reći: "On mi je bio zabavan, kao i svaki drugi jež. Bilo je to ubojstvo iz nehaja, igrao sam se njime kao što se igram s plastičnim Gicanom!".

Image Hosting by PictureTrail.com

Međutim, čim smo odmaknuli fotografski aparat, Mali Pas nije mogao suzdržati smiješak te se nehotice nasmijao ravno u objektiv našeg fotoreportera. Fotoreporter tvrdi: "Bio je to osmijeh okrutnog ubojice, kao da je želio reći - ježevi su moja strast i to nikada neću moći poreći!".

Image Hosting by PictureTrail.com

Ispričavamo se ježevoj obitelji i prenosimo im saučešće Maloga Psa, unatoč možebitnoj neiskrenosti takove isprike. Ubiti ježa je, dakako, minus!

Putem mobilne telefonske veze se nekoliko trenutaka nakon oslobađanja ježa iz čeljusti Maloga Psa javio Pijavica koji je, pod utjecajem alkohola, poručio: "Ako se nešto desilo ježu, klepite psa po glavi". Iako nismo željeli istoga trena biti rukovođeni motom "oko za oko", pomislili smo da bi kontaktiranje "Prijatelja životinja" bilo uputno. Međutim, oni su prijatelji svih životinja, tako da kažnjavanje jednoga psa ne bi vratilo život jednome ježu, već bi samo potaklo novi val nasilja prema životinjama i među životinjama.

oksimoron



Post je objavljen 06.08.2008. u 16:45 sati.