Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinadalj123

Marketing

Tokio Hotel

Tokio Hotel
Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Tokio Hotel, Bill KaulitzTokio Hotel je njemački rock/pop glazbeni sastav.

Sadržaj [sakrij]
1 Povijest
2 Članovi sastava
3 Diskografija
4 Vanjske poveznice



Povijest [uredi]
Svoj su glazbeni debi započeli kao grupa Devillish 2001, a kao Tokio Hotel započeli su 2005. godine pojavivši se s velikim mega-hitom u Njemačkoj "Durch den Monsun" (Kroz Monsun) i zaludili gotovo 70% teenagerica diljem Njemačke, i tek ponešto izvan granica. Slobodno se može reći da će njemačka glazbena scena trajno i neizbrisivo biti obilježena njihovim utjecajem i karizmom.

Sve je privukao njihov jedinstven izgled i neobično ime. Pjevač Bill predstavio se s crnom manga frizurom, otkačenim rockerskim stilom, tetovažom svog sastava na vratu te dvama piercingzima na: jednim na desnoj obrvi i drugim na jeziku. No najviše je zapanjio svojim očima, dramatično obrubljenima crnom olovkom i sjenilom te lakiranim noktima u crno. Pozornost je privukao i njegov jednojajčani blizanac Tom, stilski posve različit svome bratu Billu: oblači se u hip-hop stilu, kosu nosi spletene u dredlockse te ima piercing na usni.

Danas je Tom slilski ostao jednak kao i 2005. godine kada su stekli slavu, dok je Bill promijenio nekoliko stvari. Tako ga danas vidimo sa dugom kosom koju još uvijek boji u crno te na koju stavlja bijele pramenove. Često je tapira. Osim toga, nosi duge umjetne nokte koje lakira u crno bijeloj kombinaciji, pri čemu je veći dio nalakiran crnom a sami vrhovi bijelom bojom.

"Durch den Monsun" 5 je tjedana bio na vrhu ljestvica, a album prvijenac "Schrei" ponovio je još veći uspjeh. Osvojili su gotovo sve njemačke glazbene nagrade. Histerija oko njih može se od tada pa do danas mjeriti s onom legendarnih The Beatelsa.

Danas, tri godine kasnije, Tokio Hotel razvio se u smjeru koji se mogao i pretpostaviti. Toliki uspjeh i karizma rezultirali su proširenjem njihova imena po cijeloj Europi, dijelu Azije, pa čak i po SAD-u.

Osobito ih vole u Francuskoj, a oni im to vraćaju čestim gostovanjima i koncertima.

Danas su više orijentirani na svjetsku karijeru, izdali su album na engleskom jeziku, iako im baš i nije jača strana, ali postižu uspjeh i osvajaju međunarodne nagrade za najbolji sastav, video te albume.


Članovi sastava [uredi]
Bill Kaulitz - vokal
Tom Kaulitz - gitara
Georg Listing - bas gitara
Gustav Schäfer - bubnjevi

Diskografija [uredi]
Do sada su izdali 3 albuma:

Schrei
Zimmer 483
Također su izdali album pod nazivom Room 483 tj. Scream na kojem se nalaze engleske verzije pjesama s albuma Zimmer 483 i Schrei.


Vanjske poveznice [uredi]
U Wikimedijinu spremniku nalazi se još materijala na temu:
Tokio Hotelwww.tokiohotel.de


Post je objavljen 05.08.2008. u 22:07 sati.