4 jaja
500-600 g svježeg kravljeg sira
180 ml jogurta
150 ml kiselog vrhnja
150 ml ulja
150 ml mineralne vode
1 prašak za pecivo
sol
500 g kupovnih kora za savijaču
Pomiješajte jaja s ocijeđenim, zdrobljenim sirom, jogurtom, vrhnjem, uljem, vodom i praškom te dodajte sol.
Odvojite 2 kore na stranu, a ostale, koru po koru, zdrobite/raskomadajte u dodajte u pripremljenu sirnu smjesu i sve dobro promiješajte. Ostavite smjesu da stoji 10ak min.
(Ovisno o veličini kora, možete sačuvati samo 1 koru, a sve ostale izmrviti. Tu 1 koru stavite u lim i ako je dovoljno velika, trebao bi vam na jednoj strani visjeti višak te kore koji preklopite preko nadjeva.)
Lim (38 cm x 22 cm) nauljite i na dno stavite 1 koru. Na nju ravnomjerno rasporedite pripremljeni nadjev i poklopite drugom korom (ili preostalim krajem donje kore).
Odozgo lagano nauljite.
Pecite 40ak min u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Gužvaru ostavite da se hladi.
Možete ju servirati toplu ili hladnu.
Post je objavljen 05.08.2008. u 11:04 sati.