Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Marshmallow torta s lubenicom

Image and video hosting by TinyPic


Podloga od keksa
220 g keksa (npr. Piknik)
160 g margarina
1 jaje
2 žlice ruma

Krema
350 g (bijelih) marshmallow kolačića (sljezovih kolačića/pjenastih bombona)
150 ml mlijeka
500 ml biljnog šlaga/slatkog vrhnja

Ukrašavanje
1 prozirni preljev za torte
lubenica
kokosovo brašno


Kekse sameljite i umijesite ih s margarinom, rumom i jajetom.
Okrugli kalup za torte (promjera 24 cm) obložite papirom za pečenje. Smjesu od keksa utisnite u kalup i poravnajte donjom stranom žlice (ako se smjesa lijepi za žlicu posipajte ju samljevenim keksima ili brašnom).
Tortu stavite u hladnjak.

U lonac stavite mlijeko i Marshmallow kolačiće. Zagrijavajte ih, miješajući kuhačom, na slaboj vatri da se otope. Ostavite da se dobivena smjesa ohladi.

Kad se smjesa ohladi dodajte izmiksani šlag. Izmiksajte.

Smjesu ravnomjerno razmažite po keksima. Stavite nakratko u hladnjak.

Od lubenice napravite kuglice (stavljajte ih na papirnati ubrus da upije višak tekućine, a i odozgo ih malo posušite ubrusom).
Tortu ukrasite kuglicama lubenice.

Pripremite preljev prema uputi. Hladite ga par minuta stalno miješajući, kad se počne stvrdnjavati nanesite ga na tortu.

Tortu odozgo pospite kokosovim brašnom.


*Recept se temelji na receptu «Marshmallow-Käsekuchen mit Blaubeeren» iz časopisa «Brigitte»; 19/2005.
Dotični »pjenasti« kolačići/bomboni se na engleskom zovu «marshmallows», u hrvatskim titlovima američkih filmova zovu ih «sljezovi kolačići», a u trgovinama u Hrvatskoj ih najčešće zovu «pjenasti bomboni».
U originalnom receptu se marshmallow kolačići otope u mlijeku kako je gore opisano, i u vruću smjesu se dodaju 2 čajne žlice instant kave i 3 velike žlice viskija i krema se ostavi da se ohladi. Kad se krema ohladi u nju se umiksa 250 g svježeg kravljeg sira. Kad se ta smjesa počne stvrdnjavati u nju se umiksa 200 ml izmiksanog slatkog vrhnja. Ja sam izbacila kravlji sir jer mi se okusi ne slažu. Mogao bi se staviti neki sir poput Philadelphie, ali nisam to još probala; zato stavljam samo biljno vrhnje.

U originalnom receptu na tortu se stavljaju borovnice, ali možete staviti voće koje želite.

Za ovaj kolač obično koristim «Rocky Mountains marshmallows» (proizvedeno u SAD-u), kupujem ih u Super Konzumu u Zagrebu. To su pravi bijeli marshmallows kolačići bez voćnih aroma i dodataka. I kad se krema radi od njih potpuno je bijela.
A kad nema tih onda kupim (također u Super Konzumu) neke šarene s dodatcima različitih boja i voćnih aroma.
U kremi za ovu tortu su «Jojo marshmallow» (Nestle; proizvedeno u Češkoj). Budući da su ti kolačići ružičasto-bijeli krema je ružičasta. Isto tako, zbog tih dodanih aroma krema ima voćkasti okus pa nisam stavila ni kavu ni viski (možete staviti voćnu votku ili neki slatki liker).
«Fini marshmallow tronc» (proizvedeno u Španjolskoj) ili Haribo marshmallow su također šareni marshmallow kolačići/bomboni.


Image and video hosting by TinyPic



Kolači s lubenicom
Cvjetna torta s lubenicom
Kocke s lubenicom



Post je objavljen 05.08.2008. u 10:14 sati.