Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zivotpisecudneprice

Marketing

...........pogled.............oči............

Cesto puta cujemo da su oci ogledalo duse. Ja mislim da je to i istina. U ocima bilo kojeg covjeka moze se vidjeti njegov zivot, u njima leze radost ili tuga, slabost ili jakost, odlucnost ili neodlucnost, mir, toplina, ljubav, dobrota, dragost, ili druge suprotne stvari.

Osvrnite se na tren, pogledajte u necije oci, mozda vam one salju poruku, koje vam ta osoba ne zeli ili ne moze reci. Mozda vas one odvedu na pravi put. Mozda shvatite kakva osoba se krije iza njih. Pogled moze biti zao, ili moze biti drag, topao, dobar, miran. U njima moze biti tuge, tuge za onim sto je bilo, za onim sto je, za onim sto je proslo, za onim sto se nije ni dogodilo. U tim ocima vidi se bol, ocaj, zalost, suze, beznađe. Al mogu biti i oci pune radosti, veselja, topline, ljubavi, oci koje ti se uvijek smijese, u kojima je uvijek nada u bolje sutra.

Zato gledajte oko sebe, koliko samo lijepih, toplih, nasmijanih ociju mozete vidjeti, koliko samo ljudi mozete tako djelomice upoznati, bez da ste s njima progovorili i jednu rijec, a mozda se negdje tamo krije i jedan pogled koji ceka samo na vas................................

Post je objavljen 01.08.2008. u 14:27 sati.