Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go-problem broj 198.

Vjerojatno, ako ste rješavali prethodni prpblem, uočavate da je ovaj skoro jednak. Da li je i rješenje jednako? U zadatku je samo jedan kamenčić bijeloga na drugome mjesto. Svi ostali, crni i bijeli, stoje na istim mjestima. Razlika je u tome što nema bijeloga na E5, ali ga ima na D4. U čemu je akcijska razlika? Dva crna na C4 i C5 imaju sada jednu slobodu manje. To mijenja neke bitne kombanacije od prošloga rješenja.
Ajmo!
# Već sedmi ljetni vikend za redom igramo velikogorički vikend-turnir. Igramo opet u Centru u Zagrebačkoj 90. ‘100-tka’ je još uvijek zatvorena. Počinjemo, kao i uvijek, u 10:30. Pristup je Slobodan. Svi su dobrodošli, a posebno oni koji nas dolaskom žele iznenaditi.
# Hrvatska igo udruga je dobila upit za prijavu predstavnika na ovogodišnjem Prime minister kupu u Koreji. U svezi toga slijedi slijedeći tjedan poseban post.
# U svezi organizacije turnira u Velikom Grđevcu vode se pojedinačni razgovore. Kako sada stvari stoje Memorijal Ivice Kuhara kreće od slijedećega ljeta, a ove godine u ranoj jseni će vjerojatno biti prvi opitni turnir. Igralo bi se za rating EGF-e.
bl. Muradenu


Post je objavljen 01.08.2008. u 11:54 sati.