Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

NOVO: Genevieve Field - 'Seks i osjećaji' (V.B.Z., 2008.)

Genevieve Field:
'SEKS I OSJEĆAJI'

izd. V.B.Z.

Dostupno od 4. kolovoza na svim kioscima
Cijena: 49,00 kn


Riječ izdavača



28 uzbudljivih ljubavnih priča iz života modernih urbanih žena.
"Razum i osjećaji" Jane Austin i "Seks i grad" u jednom!


Prije gotovo dvjesto godina Jane Austen napisala je roman 'Razum i osjećaji', priču o mladim ženama u potrazi za prilikama za udaju. Taj, danas već klasični roman, opisuje vrijeme u kojemu su sudbine žena ovisile o pronalasku životnog partnera jer su tada žene bez partnera ili bez nasljedstva imale malo kontrole nad svojim životima. Moderne žene u sasvim su drukčijem položaju – zaposlene su, neovisne, samosvjesne i za njih je brak stvar izbora, a ne svojevrsni sveti gral. No, jesmo li negdje duboko u sebi doista toliko drukčija bića od junakinja iz romana J. Austen?

U knjizi 'Seks i osjećaji' dvadeset i osam spisateljica i novinarki u svojim pričama i esejima na zabavan, seksi, ponekad i vrlo dirljiv način govori o umjetnosti življenja samačkog života. Većina spisateljica pripovijeda svoje priče ne zagovarajući takav način života, već progovaraju sasvim iskreno o sebi i onome što doživljavaju u trenucima zavođenja, samoće, očekivanja, očajanja, požude, ljubavnog ispunjenja ili boli. No više od svega, one samo žele ispričati svoje najbolje priče i to one sočne koje dijele samo s prijateljima u „danima poslije“, kada je sve još zamagljeno i prepuno slatkog iščekivanja. Njihove priče tematiziraju više aspekata samačkog života: spisateljice tračaju zločeste dečke na koje su „pale“, govore o tome kako se suočavaju s već legendarnim „manjkom muškaraca“ u New Yorku i nekim većim gradovima (a gdje nije tako?), govore o pogrešnim odabirima i onom osjećaju da sreća i ljubav uvijek mimoilaze nas, otkrivaju detalje o vezama za jednu noć ili na daljinu, razvodima i zaljubljivanju preko Interneta.

Iako slobodne u svakom pogledu, junakinje 'Seksa i osjećaja' u stalnom su lutanju između uživanja u životu neovisne žene i ranjivosti, neustrašivosti i sumnje u sebe, seksualne slobode i čekanja «onog pravog», potrebe za samostalnošću i one za savijanjem gnijezda.

Baš poput junakinja 'Razuma i osjećaja', 'Seksa i grada' ili baš poput nas!






Post je objavljen 01.08.2008. u 15:13 sati.