Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/editaglavurtic

Marketing

CHAMUEL, anđeo ljubavi i tolerancije

U svojoj biti, svi Anđeli su stvorenja ljubavi i svjetlosti, čista energija Božje milosti kojom je obuhvaćen cijeli univerzum.
Nebrojene nebeske vojske stvorene su da nas prate, vode, savjetuju i liječe a egzistiraju u svijetu koji postoji paralelno s našim materijalnim svijetom.
Ljudskom su oku nevidljive, ali zbog toga nimalo manje stvarne.
Prate nas u svim segmentima života a kao čuvari i učitelji pomažu da otvorimo oči čudu života i ljepoti stvorenog.
Ali…. mi smo zaposleni, nervozni, napeti, u vječitoj žurbi i očekivanju brzih uspjeha nemamo vremena za gledanje i slušanje, pa suptilne anđeoske poruke često do nas ne dopiru, niti nas zanimaju.

Ipak, uza sve ono što nas razlikuje, u jednom svi reagiramo jednako.
Bez obzira kom poslu bili posvećeni, kojim aktivnostima se bavili, kakvo bilo naše materijalno stanje i ciljevi, u dubini svog srca svi težimo ljubavi, čeznemo za tim da budemo voljeni i prihvaćeni.
Kad nas posjeti Anđeo ljubavi, slika svijeta se mijenja, sve gledamo drugim očima, puni smo energije i snage, nalazimo se u stanju budnosti.

O ljubavi je sve rečeno i sve se zna, opjevana je u mnogim stihovima, glavna je tema mnogim filmovima, kroz stoljeća inspiracija pjesnicima i slikarima.
Postoje razne vrste ljubavi, ljubav sama nazivana je različitim imenima, a često je ljubavlju nazivano i ono što to nije.

Svaki čovjek duboko u sebi spreman je istinski voljeti i proživjeti ljubav kao čistu energiju davanja, prepuštanja i harmonije u najuzvišenijem obliku.
U većini slučajeva svakom je određena samo jedna velika ljubav i ona je kruna svih ostalih vrsta voljenja, kanal kroz koji se dajemo potpuno i bezuvjetno,

Kad bi se proživljeni život morao svesti na samo jednu točku ili trenutak, centar te točka bila bi upravo čista, nesebična ljubav, ona u kojoj je osoba dala najbolji dio sebe, rasla, razvila se i dosegla svoj vrhunac.
Ponekad se taj trenutak svjetlosti dogodi između muškarca i žene, što je tema rado korištena u filmovima i romantičnim predodžbama.
Ali, vrhunac najboljeg za nekog drugog može biti u odnosu majka- kćerka, baka- unuka, brat- sestra, otac- sin, učitelj- učenik, uvijek ista emocija izražena na razne načine.

Anđeo ljubavi svugdje je jednako prisutan.
Mekim krilima boje ljetnog jutra blagoslivlja i štiti sve one koji vole.

Nježno me upozorava i na lekciju koju učim već godinama.
Ljubav prema samoj sebi.
.
Ta ljubav nije narcizam, ni egoizam, nego dar kog treba poštovati i na kom treba zahvaljivati. Ljubav prema samom sebi otvara vrata ljubavi prema drugima, to je snaga koja dolazi iznutra i sve preobražava, nikad se ne gubi, dijeljenjem raste i umnožava se.


„Sve što se ne događa u ljubavi ima izvor u strahu šapuće dalje Anđeo.
Kad shvatiš razliku, lakše ćeš razumjeti sebe i druge.
Zavist, ljubomora, ljutnja, bijes, pohlepa nastaju iz straha.
Opredijeli se za ljubav i svjetlo, jer gdje je svjetlo, nema tame, a gdje je ljubav, nema straha.
I razmisli odmah o svim situacijama i trenucima koje živiš u tijeku jednog dana.
Djeluješ li, misliš li, osjećaš li, govoriš li iz ljubavi ili iz Ega?
Razlikuj bez vrednovanja, i ako možeš mijenjaj.

Ja ću te nadahnuti ljubavlju tako da se možeš približiti svakom, a ne samo odabranima, da te sveta iskra vodi i u odnosima koji su teški i naporni, da svakom čovjeku pristupiš jednako otvorena srca želeći mu dobro, sreću, napredak, bez vrednovanja i prosuđivanja je li to zaslužio ili nije.

Ne postavljaj uvjete, gledaj drugog duboko u oči i u tom ogledalu otkriti ćeš božansko u svoj njegovoj ljepoti, mudrosti i svetosti.
Jer ljubav hrani i liječi onog koji daje, jednako kao i onog koji prima.“


Ljubavna pjesma, Chamuel, anđeo ljubavi - www.editglavurtic.com


Post je objavljen 01.08.2008. u 08:50 sati.