Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/inhogwarts

Marketing

u jednoj zimskoj večeri....

Rowan je svojim teškim čizmama gacala po snijegu. Padao je gotovo tri dana bez prestanka. U trenutku kada se okrenula na zaziv svoga imena, pogodila ju je velika gruda snijega točno u bedro. Dečki zamotani u hrpe šalova, jakni, kapa i ostale zimske opreme glasno su se smijali njezinoj nesreći. Rowan nije bila poput većine vještica i čarobnjaka, potjecala je iz obitelji gdje se za uporabu magije ne koristi štapić nego ruke. Prvi dan u hogwartsu Dumbledore joj je objasnio kako se takovom magijom smije koristiti u krajnim slučajevima. Rowan se toga dakako i držala, ali je često pokazivala kako se koristi magija na taj način.
Pažljivo promotrivši dečke shvatila je da je među njima i Cedric Diggory najsavršeniji učenik Hogwartsa. Sve djevojke trčale su za njime. Rowan ga nije podnosila, već od prvog dana u Hogwartsu postali su ratni neprijatelji.
-Oh, Diggory kako odraslo od tebe....- hladno je rekla i uz prilog se kiselo nasmiješila te se dugim koracima odgegala do dvorca.

-Što se to tebi desilo?- upitale su je Leah i Ava u isti glas gledajući mokru felku na njezinim hlačama.
-Jedna riječ: Diggory...-odvartila im je te sjela kraj njih i počela sušiti hlače toplim zrakom koji je izlazio iz njezinog štapića.
-Diggory...aha...znači opet ste se mazili u snijegu....-reče Ava zavjernički.
Rowan je samo prevrnula očima.
-Jao, jedva čekam bal...-rekla je Sihaya sanjarskog pogleda. Sihaya je bila najljepša djevojka u školi poznata po svojoj druželjubivosti, ali i lošim ocjenama koje su joj profesori opraštali jer su njezini roditelji imali visok status u Ministarstvu Magije....gotovo svi osim Snapea i McGonagllice, predstojnice Gryffindorskog doma.
-A s kim ti to Sihaya ideš...?-znatiželjno je upitala Ava.
-S Ericom Dawsonom, 7 godina, Rawenclaw.-rekla je zbacujući svoju ravnu, crnu kosu na stranu.-A vi s kim idete...-dodala je.
-Ja idem s Robbiem Centrusom, Leah ide sa Tomom Welessom, a Rowan...Rowan ide sa....joj kako se ono zove....-Ava je mumljala sebi u bradu.
-S Michaelom Morriseyom...- rekla je Leah uz uzdah. Michael nije bio osobito popularna osoba u Hogwartsu. Družio se s nepopularnim osobama. To je bila jedina stvar koju re Rowan u Hogwarstu mrzila, popularnost i sve nagrade koje dolaze uz nju. Nikada nije bila osobito popularna niti je to željela biti, no druženjem s Sihayom je dobivala povlastice: pozivnice za partyje u sobi potrebe samo za odabrane, najbolja sjedala na metlobojskim utakmicama koje nije niti pratila....
Sihaya je odjednom kao iz topa ispalila.
-Znate s kim ide ona mala fufica iz Rawenclawa Cho?-
Sve tri su odmahnule glavom.
-S Cedricom Diggoryjem....-
-Vauuuuu...-sarkastično je dobacila Rowan i uzela časopis koji je Sihaya odložila na stolić pokraj njih.
-Ta mala....-dodala je Ava ispod glasa, a ostale djevojke je nisu čule. Ava je bila vrlo plitka osoba, voljela se pokazivati u društvu, uvijek je izlazila s najpopularnijim dečkima. Ove godine se među djevojkama iz svih domova održavalo natjecanje -TKO ĆE OTIĆI NA PLES S CEDRICOM-. Rowan je to natjecanje bilo ubitačno smiješno, iako se nije lijepo drugima smijati u nevolji bilo je urnebesno gledati kako Cedrica naganjaju cure iz Hogwartsa zbog natjecanja i cure iz Beubatonxa zbog Tromagijskog turnira. Izgleda da je Cho Chang pobijedila....
Rowan se iznenada digla s fotelje i užurbano krenula prema spavaonici.
-Rowan, gdje ideš?-upitala ju je Leah.
-Salem...-rekla je kratko.
Zadihana otvorila je vrata spavaonice i ugledala crnog mačka kako sjedi na njezinom krevetu.
-Opet si me zaboravila...-rekao je mačak dubokim glasom.
-Joj,Saleme oprosti, stvarno...više se neće ponoviti. Sigurno.-uvjeravala ga je Rowan.
-Mathilda i Maddona poslat će ti večeras haljinu koju su ti napravile.-
-Super!- uskliknula je Rowan.
Salem je bio mačak koji može govoriti, ali isto tako može komunicirati kroz dva svijeta...imao je mogućnost teleportacije u stvarni svijet. On je bio jedni stvor koji se može teleportirati u hogwarts i van njega. Rowan je dobila Salema prije no što će poći na prvu godinu u Hogwartsu, no zanimljivo je to što nitko ne smije saznati da Salem govori. Pred vratima spavaonice začulo se kretanje. Zatvorila je vrata.
-Saleme, jesi li Maddona i Mathilda išta saznale o mami?- naposlijetku ga je upitala.
-Došle su do nekih tragova.-tiho je rekao Salem.- Ups, evo tvojih prijateljica.-zašutio je i pretvarao se da mjauče......
-Ej...Ro došla ti je haljina...- rekla je Leah noseći veliku plosnatu kutiju. Rowan ju je uzela i pažljivo stavila na krevet, polagano ju je otvorila.U kutiji je ležala prekrasna plava, karirana haljina. Ava je odmah uzela komadić haljine i opipala ga.
-Kako lijepa tkanina...koja je to...??-. Leah i Sihaya također su uzele rub haljine i opipale ga.
-Stvarno...-rekle su u glas dok im je tkanina prolazila kroz prste. Napokon je i Rowan uzela jedan komad haljine. Bila je tako mekana da joj je klizila kroz prste...nježnija od svile, ali je izgledala poput pamuka.
-Neznam, nikada prije nisam vidjela takvo nešto.-rekla je Ro. Djevojke su odavno već odavno imale haljine spremne za bal. Tkanina je zaista bila prekrasna, nije se mogla opisati riječima. U kutiji je stajala poruka.
-Oh, Ro, pogledaj tu ti je naka poruka....- rekla je Ava pružajući joj bijeli papirić.
Rowan je odmotala papir u kojem je uskim rukopisom bilo napisano:
Ej, Palčice....
Nadam se da ti se haljina sviđa. Mora. Maddona i Salem rekli su da ti se neće sviđati. Ako ti se sviđa isplazi Salemu jezik. Lijepo se zabavi na Balu....
Mathilda.

Rowan je obožavala Mathildu zbog njezine otvorenosti, šaljivosti i kreativnosti. Maddona je bila više hladnija osoba...pomalo zatvorena u svoj laboratorij gdje je radila pokuse. Palčica tako je nisu zvale od 5 godine...tada je još mama bila s njima.
Okrenula se polako prema Salemu i isplazila mu jezik, a on je glavu sakrio među šape....
Sve 4 djevojke polako su se spremale za krevet....


Post je objavljen 01.08.2008. u 00:35 sati.