Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VODIČKA TORCIDA PODIŽE SPOMENIK KORNATSKIM HEROJIMA GABRIJELU,KARLU,ANTI I HRVOJU

VODICE

U parku na vodičkoj Poljani, 24. kolovoza bit će otkriveno spomen obilježe mladim vodičkim vatrogascima stradalim na Kornatu – Gabrijelu Skočiću (19), Hrvoju Strikomanu (18), Karlu Ševerdiji (17) i Anti Juričev-Mikulin (22).Spomenik će postaviti vodička navijačka skupina Torcida, koje su od malih nogu bili članovi sva četvorica kornatskih junaka. Ovo obilježe bit će postavljeno u parku, točno na mjestu na kojemu od kobnog 30. kolovoza gore lampioni, na mjestu na kojemu su Gabrijel, Hrvoje, Karlo i Ante provodili najveći dio svog djetinstva.Na sjednici Poglavarstva održanom u četvrtak prihvaćen je, naime, zahtjev Torcide o postavljanju ovog vječnog sjećanja na ugaslu vodičku mladost.

- Spomenik će biti velika kamena stijena sa spomen-pločom na kojoj će biti uklesana imena naših vatrogasaca i stihovi Marka Perkovića Thompsona – «Slušaj kako grmi, kako more pijeni, pitaju te jesu li zaboravljeni. Za njih se pomoli, neka braća znaju, heroji se nikad, ne zaboravljaju – kazao nam je predsjednik vodičke Torcide, Milan Perica.

Inače, tog 24. kolovoza, šest dana prije obilježavanja najveće tragedije hrvatskog vatrogastva, u spomen na stradalih 12 gastitelja, na igralištu NK «Vodice» odigrat će se nogometne utakmice humanih zvijezda i vatrenih, te dviju generacija vatrogasaca. Navečer pak u vodičkom portu zakazan je veliki koncert kojeg organizira Goran Karan i njegovi prijatelji s hrvatske glazbene scene. Slobodna Dalmacija

Post je objavljen 31.07.2008. u 20:00 sati.