Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

MIA OREMOVIĆ PRIMILA NAGRADU NA MOTOVUN FILM FESTIVALU

Besplatan upload slika i fotografija

Jedna od diva hrvatskog glumišta, Mia Oremović, u veliku knjigu glumaca svoje je ime upisala nizom uspješnih, danas već legendarnih uloga. Od vremena kada je kao vrlo mlada glumila u jednom od najboljih hrvatskih filmova "H8" Nikole Tanhofera do danas prošlo je više od 50 godina kontinuiranog rada. Stoga je Mia Oremović jučer u Motovunu ponosno primila nagradu "50 godina". Pjesmu za njen 90. rođendan kojeg slavi danas, odpjevale su joj mlađe snage hrvatskog glumišta, Daria Lorenci, Zrinka Cvitešić i Nataša Dorčić. Uz upaljene rođendanske svjećice u rukama publike, Mia Oremović je održala dirljiv govor u kojem je jasno dala do znanja koliko ljubavi osjeća prema glumi i koliko ju je ova nagrada oduševila.

Nakon ceremonije dodjele nagrade i sinoć prepun Kino Trg prionuo na gledanje filma "U slobodnom svijetu". Film Kena Loacha nastao je u britansko, talijansko, njemačko, španjolskoj produkciji.

Besplatan upload slika i fotografija

Angie nije jako obrazovana, ali je energična, duhovita i ambiciozna, te u naponu snage. Svašta je prošla i neće više dati da je gaze. Želi se dokazati i ovo je njen trenutak. S cimericom Rose, Angie osniva agenciju za pronalaženje radnika, i upušta se u mutne vode kojima talasaju gangsteri, biroi za zapošljavanje i privremeni radnici iz inozemstva. Ovo je priča o naličju anglosaksonskoga čuda fleksibilne radne snage, globalizacije, dvostrukih smjena i mnoštva veselih i sretnih potrošača.

Nagrade: VENEZIA 2007 najbolji scenarij SEVILLA 2007 najbolji film




Post je objavljen 31.07.2008. u 13:04 sati.