Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ISTJECANJE AMONIJAKA

ROVINJ

Pet je osoba iz Rovinja zatražilo liječničku pomoć nakon sinoćnjeg istjecanja amonijaka iz hladnjače tvornice za preradbu ribe "Mirna" u Rovinju, potvrdila je danas glasnogovornica istarske Policijske uprave Nataša Rogić.Amonijak je iz hladnjače u Rovinju u Ulici braće Brajković počeo istjecati oko 20,30 sati, no brzom intervencijom vatrogasaca i djelatnika poduzeća, koji su mlaznicom počeli zalijevati ventile na cijevi kroz koju je prolazio amonijak, istjecanje je zaustavljeno do 21,10 sati.

Do 23 sata rovinjski vatrogasci su potpuno uklonili opasnost od amonijaka i mogućeg požara. Po policijskim podacima, s blagim znacima trovanja u pulsku Opću bolnicu prevezen je skladištar "Mirne" 53-godišnji A.R. te 29-godišnja M.M. i 23-godišnja T.M.LJ. koje su se zatekle u blizini mjesta istjecanja amonijaka.
U Domu zdravlja pomoć su potražila dvojica policajaca koji su osiguravali mjesto događaja, a nakon medicinske pomoći svi su pušteni kući bez znakova trovanja.Glasnogovornica Rogić istaknula je kako je danas počeo očevid koji bi trebao utvrditi uzrok istjecanja amonijaka HRT

Post je objavljen 31.07.2008. u 10:37 sati.