1 kg manjih tikvica (i patliđana)
1 valika limenka rajčica
svežanj bosiljka
200 g mozzarelle ili nekog tvrdog sira
sol, papar
Bosiljak operite, osušite i sitno nasjeckajte.
U lonac stavite narezanu rajčicu iz limenke zajedno s tekućinom i dodajte bosiljak pa kuhajte 30 min na laganoj vatri, začinite solju i paprom.
Možete upotrijebiti patlidžane i tikvice ili možete upotrijebiti samo 1 kg tikvica.
Tikvice (i patlidžane) operite pa ih po dužini narežite na 1 cm debele šnite. Posolite ih i ostavite da stoje 15 min. Osušite ih papirnatim ubrusom i popržite na ulju sa svake strane.
Vatrostalnu posudu namastite pa redajte slojeve tikvica (i patlidžana), narezanog sira i umaka od rajčica. Završite slojem umaka od rajčica i po njemu složite ploške sira.
Pecite 35 min na 200 stupnjeva.
*Recept je iz časopisa “Burda moden”, 5/1985.
Jela od tikvica
Kruh s tikvicama
Lazanje od tikvica (i patlidžana)
Musaka od tikvica i riže
Pohana jaja s tikvicama
Pohane tikvice sa sirom
Punjeni cvjetovi tikvica
Rajčice punjene krumpirom, blitvom i tikvicama
Salata od kus-kusa s tikvicama i umakom od avokada
Salata od riže i tikvica
Složenac od krumpira i tikvica
Složenac od palente i tikvica
Složenac od tikvica (patlidžana)
Tikvice a la Gloria
Tikvice punjene krumpirom
Zapečene rajčice s tikvicama
Zapečeni složenac od tikvica
Post je objavljen 31.07.2008. u 09:31 sati.