Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Pohane zelene rajčice

Image and video hosting by TinyPic


4 veće tvrde zelene rajčice
1 čajna žlica suhog origana
pola čajne žlice češnjaka prahu
kukuruzna krupica (palenta)
brašno
2 jaja
ulje za prženje
sol, papar


Rajčice operite i narežite na okrugle ploške debljine oko pola centimetra.

Kukuruznu krupicu pomiješajte s origanom i češnjakom.

Ploške rajčice uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja i onda u krupicu.

Pržite ih s obje strane u vrućem ulju na umjerenoj temperaturi, da budu hrskave.

Pržene ploške stavljajte na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

Odozgo ih posipajte paprom i solju.



*Recept je iz Vegetarijanske kuharice, Roz Denny, Leo-Commerce, 1998., Rijeka.



Post je objavljen 31.07.2008. u 09:07 sati.