Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gothicsmell

Marketing

MISLIM DDD....???!!


U vrijeme Babilonskog Carstva vjerovalo se da su djevice divlja i zla bića koja će tijekom prvog spolnog odnosa ubiti svog muškarca. Stoga se nad njima provodio ritual razdjevičenja štapom koje su izvodile svećenice u hramu boľice ljubavi i rata. Nekoliko stoljeća kasnije isti ritual provodio se i u Peruu, i to na javnim mjestima pred hrpom znatiľeljnika, a čast da obave svetu duľnost imale su majke djevojaka. One najsretnije odvođene su u šumu kako bi se obred izveo u intimnijoj atmosferi, ali u tom slučaju razdjevičenje nisu izvodile majke, već odabrani pustinjaci.

U to vrijeme djevice se nisu smatrale čistima, već naprotiv - vrlo opasnim bićima. Takav stav vjerojatno je imao veze s vjerovanjem u veliku pramajku, preteču svih ľena koja je bila divlje i zle naravi te je imala gadnu naviku da ubije svakog muškarca koji joj se našao na putu. Vjerovalo se da svaka djevica u svojoj psihi ima mali dio pramajke, a da bi se on pripitomio trebalo se izvesti razdjevičenje koje nikako nije smio izvesti budući muľ jer se smatralo da bi ga mladenka zbog svoje zle naravi mogla ubiti.
Ovdje su u pomoć dolazili mladoľenjini prijatelji koji su bili iskusniji te su nad mladenkom izvodili neku vrstu egzorcizma kako bi bila „sigurna za daljnju upotrebu“!!! U srednjem vijeku kada se seksualna veza smatrala nečim sramotnim, jedina svrha spolnog odnosa bila je reprodukcija. Negativni stavovi crkve prema seksualnosti bili su toliko jaki da bi vjerojatno crkvene glavešine, da je moguće, izmislile drugi način produľivanja vrste.

Rezultat takvih stavova bio je veličanje djevičanstva koje je upravo u srednjem vijeku postalo simbol čistoće i nevinosti. Oni koji se nisu s time slagali, bili su na strani vraga i postali su ľrtve inkvizicije. Vremena su se mijenjala, al i nakon srednjeg vijeka stavovi o razdjevičenju bili su nepokoreni: djevice se hvlailo do nebesa, dok su razdjevičene djevojke bile osuđivane, smatralo ih se uprljanim i izopačenim bićima.

I danas u nekim muslimanskim zemljama, ako se ustanovi da mladenka nije bila nevina prije braka, postoji velika mogućnost da će biti kamenovana. S time je povezan i običaj izlaganja krvavih plahta nakon prve bračne noći. Muškarci u drevnoj Kini vjerovali su da spolni odnos s djevicom liječi svaku bolest, a muslimani i danas vjeruju u raj u kojem ih nakon smrti čekaju predivne djevojke koje su im na usluzi. Nekim se čudom rajskim damama svake noći vraća nevinost. U stvarnom svijetu ne postoje takva čuda, ali zato postoje kirurški zahvati koji vrlo lako mogu popraviti „problem“.

Bordeli u Velikoj Britaniji bili su puni djevica u 19. stoljeću jer se uviđalo da spolni odnos s djevicama pruľa posebna uľitak. Umijeće glumljenja djevica u to vrijeme uzelo je zamah. Među prostitutkama na Tajlandu glumljenje nevinosti i danas je vrlo popularno. Kuglice punjene golubobom krvlju pomiješanom sa sredstvom protiv zgrušavanja posljednji su hit u tajlandskim seks shopovima…….


Post je objavljen 30.07.2008. u 16:43 sati.