Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

Marko...

Novi Pazar - Dijana Hodžić dobitnica je dvije nagrade na festivalu "Stari grad" koji je sinoć završen u Novom Pazaru. Njena pjesma "Zastave" sa kojom je nastupila dobila je priznanje za hit ljeta, dok je od strane devetočlanog žirija osvojila 64 boda što je bilo dovoljno za treće mjesto. Dva boda više imala je drugoplasirana Amina Majetić, dok je pobjednik festivala Eldin Huseinbegović koji je imao ukupno 68 bodova.
- Prezadovoljna sam i nastupom i rezultatom na festivalu. Kada sam se prijavila da učestvujem, najbitnije mi je bilo da se moja pjesma zavrti i van Crne Gore. Publika u Novom Pazaru je odlično reagovala, mada sam pohvale dobila i od kolega koji su učestvovali u takmičarskom dijelu. Nadam se da će se pjesma zavrtjeti i u ostalim ex-Yu republikama, kao što je to slučaj u Crnoj Gori gdje se ona baš sluša - istakla je Hodžićeva.
Njenu pjesmu "Zastave" potpisuje Amil Lojo - muziku i aranžman, dok je tekst napisao Nardim Mašić. Na pitanje da li će nastaviti da sarađuje sa istim autorima, Hodžićeva je odgovorila:
- Tim koji dobija, ne mijenja se. Ako mi ponude opet dobru numeru, kakva je "Zastave", naravno da ću nastaviti saradnju sa njima. Ali to ne znači da neću sarađivati i sa nekim drugim autorima.
Ona već uveliko sprema novu kompoziciju koju će uskoro predstaviti publici.
- U pripremi je jedna balada za koju je muziku i tekst radio Marko Prentić, pjevač nekadašnje grupe "No Name", dok je aranžman djelo Anta Pecotića. Skoro je gotova, ali bih je najradije ostavila za neki festival, jer je to najbolji način da se promoviše kompozicija. Sad mi je u interesu da se "Zastave" još malo zavrte, pa da za njih uradim spot, a o novoj pjesmi i njenoj prezentaciji ću razmišljati tek na jesen - otkrila je Hodžićeva.
Pored prve tri nagrade i priznanja za hit ljeta dodijeljene su i one za scenski nastup, debitanta festivala, tekst i aranžman. Tako je nagrada za najbolji aranžman pripala Loju, za kompoziciju "Nema moje drage" koju je otpjevao Almir Ajanović. Za debitanta festivala proglašen je ženski trio "Gul", dok je najbolji tekst imala grupa "No Coment". Priznanje za najbolji scenski nastup pripalo je Hamu Naliću.

Post je objavljen 30.07.2008. u 12:28 sati.