Johnny Depp ,nepoznatiopoznatima.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatiopoznatima

Marketing

Johnny Depp



Odrastao je na Floridi. Majka mu je s dvanaest godina poklonila gitaru koja mu postala opsesija. Kad je imao petnaest godine, roditelji su mu se rastavili, a sa sedamnaest je odustao od srednje škole i pokušao ostvariti glazbenu karijeru svirajući u bandu The Kids (nekoliko puta svirali su kao predgrupa velikom Iggy Popu). Zajedno s bendom, nadajući se slavi, seli u Los Angeles gdje se vjenčao sa vizažisticom Lori Allison. No karijera ne napreduje, a i razvod braka je uslijedio vrlo brzo.
Još dok je bio u braku, Allison ga je upoznala s Nicolasom Cageom. Mada se nisu odmah svidjeli jedan drugome, kasnije su postali odlični prijatelji. Nicolas ga je nagovorio da se okuša kao glumac i preporučio mu svog agenta. Prva audicija i dobivena uloga bila je u Wes Cravenovom filmu 'A Nightmare on Elm Street' (1987). Agent ga je nagovorio da prihvati ulogu u teen serijalu '21 Jump Street' i, mada je serija postigla veliku popularnost, Depp je napušta jer se želi fokusirati na veliko platno.
1990. mu to i uspijeva s dvije odlične, pomalu čudne, uloge u filmovima 'Plačljivko' (r: John Waters) i 'Edward Škaroruki' (r: Tim Burton). Depp će se i u budućnosti dokazati kao vrlo izbirljiv glumac, bilo da je riječ o scenarijima ili režiserima s kojima radi: 'Arizona Dream' (1992) Emira Kusturice, 'Benny and Joone' (1993) Jeremiaha Chechika, 'Što muči Gillberta Grapea' (1993) Lassea Hallstroma, 'Ed Wood' (1994) Tima Burtona.
Dok uloge u 'Don Juan DeMarco' (1995) i 'Pravom trenutku' (1995) nisu privukle posebnu pažnju, uloga FBI agenta u 'Donnie Brascu' (1997), uz Ala Pacina, ocijenjena je vrlo pozitivno i okarakterizirana kao prva ozbiljna. Iste godine napisao je, odrežirao i glumio u 'The Brave'. 1998. s Beniciom Del Torom glumio je alter ego Huntera S. Thompsona u relativno nezapaženom, ali odličnom 'Strah i prezir u Las Vegasu', a 1999. se okušao u znanstveno-fantastičnom 'The Astronaut's Wife'.



Post je objavljen 30.07.2008. u 11:24 sati.