Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toomica

Marketing

Ekskurzija Sv. Filip i Jakov 26.-30.06.2007

PRVI DAN
Pokret
Napokon je došao dan koji smo tako željno iščekivali. U ranim jutarnjim satima s punim torbama i kovčezima, roditelji su nas dopratili pred đakovački DVD. Kada smo svi bili na broju , skupa sa razrednicima i ravnateljem, ušli smo u autobus. Budući da učenici 7.a razreda nisu išli, nije nas bilo puno pa je jedan autobus bio dovoljan za sve učenike.

Plitvička jezera
Putem smo stali na Plitvičkim jezerima. Zadivila nas je prekrasna plava boja jezera i bistra voda slapova. Fotografirali smo se ispod velikog slapa i vozili se brodom. Osjećaj je bio neopisivo lijep. Nstavili smo put. U autobusu je bilo vrlo zabavno- slušali smo glazbu, zafrkavali se, a neki su i spavali.

Napokon stigosmo
Ubrzo smo stigli u Sv. Filip i Jakov, točnije u apartmansko naselje Margarita Maris . Bilo je tako lijepo, poput malog grada. Ravnatelj je podjelio ključeve kućica te smo se otišli raspremit i malo odmoriti.

Plaža
Nakon odmora spremili smo se za kupanje i krenuli na plažu. More je bilo prekrasno, ali je nebo bilo oblačno i nisu se baš svi kupali.Počela je padati kiša koja nas nije omela, ali smo se , ipak vratili u kućice.

Bez izlaska
Otišli smo na večeru, tzv ,švedski stol i dobro se najeli. Nakon večere trebali smo obić Sv. Filip i Jakov,ali zbog kiše ipak nismo. No, kiša nam nije pokvarila zabavu. Odlazili smo jedni kod drugih te se svi skupa zabavljali dok su razrednici i ravnatelj pili kavu. Ubrzo je kiša prestala, ali je već bilo prekasno za odlazak u grad, pa smo nastavili sa zabavom. Došlo je i vrijeme za spavanje.Iako umorni od puta, mnogi te noći ni oka nisu sklopili.

DRUGI DAN
Buđenje-plaža-ručak-plaža
Teškom mukom ustali smo jer su nas razrednicu budili za doručak. Umorni i još napola uspavani, stigli smo na doručak. Nakon doručka spremili smo se za plažu na kojoj nas je more razbudilo. Odlično smo se zabavljali, kupali i sunčali.Otišli smo na ručak i dobro se najeli, malo odmorili, a onda opet ista zabavna priča kao i poslije doručka.

Zadar
Nakon večere spremili smo se za odlazak u Zadar. Cure su se duže spremale od dječaka jer su pažljivo birale što će odjenuti. Krenuli smo u Zadar. Ubrzo smo stigli u taj prekrasni grad. Malo smo prošetali , gledali i kupovali razne suvenire,a curama se najviše svidjela trgovina Funky Fish. Vraćajući se natrag u Sv. Filip i Jakov, neki su već zaspali zbog neprospavane noći dok su se drugi ludo zabavljali.

TREĆI DAN
Prije podne
Ovo smo se jutro ranije probudili i otišli na doručak. Zatim smo se spremali za kupanje i otišli na plažu. Kao i svaki dan , dobro smo se zabavljali, vozili pedalinama i kanuima, jeli sladoled, sunčali se i osvježavali u moru.

Split
Nakon ručka malo smo se odmorili. Lijepo smo se odjenuli, a cure kao i obično, duže šminkale. Krenuli smo prema Splitu, no put je bio duži nego do zadra. Kao i uvjekl u autobusu je bilo zabavno. Stigli smo u Split, razgledali Dioklecijenovu palaču i fotografiraliu se kraj Grgura Ninskog. Svatko je dodirnuo njegov palac i nešto poželio.Još smo se malo šetali , a zatim otišli na pizzu. Poslje smo se još malo šetali rivom i kupovali suvenire.U Sv. Filip i Jakov vratili smo se u sitne sate i izmoreni otišli na spavanje

Četvrti dan
Obilazak Sv. Filipa i Jakova
Nakon doručka otišli smo na plažu, dobro se zabavili, ručali, odmorili se, a zatim krenuli u šetnju Sv. Filipom i Jakovom, tim prekrasnim gradom. Sjedili smo u malom parku, gledali more, a neki su kupili razglednice za uspomenu.
Biograd i zabava
Nakon šetnje smo večerali, spremili se i krenuli u Biograd na Moru. Ondje je bilo zabavno. Vidjeli smo Indijance koji su svirali neku svoju glazbu, plesali i oponašali glasove životinja. Nakon povratka iz Biograda imali smo zabavu, neki su plesali i pjevali dok su drugi sjedili i žalili što je to bila posljednja noć u tom prekrasnom gradiću. Za to vrijeme neki su se opraštali od prijatelj iz Županje.

PETI DAN
Spremanje i posljednji posjet plaži
Nakon doručka otišli smo spremati stvari. Pogledali smo jesmo li što zaboravili,a zatim torbe i kovčege odnjeli do autobusa. Posljednji put smo otišli na plažu na kojoj su se neki još jednom, posljednji put, okupali. Nakon ručka ušli smo u autobus tužni što napuštamo taj prekrasni grad, ali opet sretni što se vraćamo u naše Đakovo.

Smiljan
Na povratku smo posjetili Memorijalni centar Nikole Tesle koji je u Smiljanu, mjestu njegova rođenja.Tamo smo vidjeli neke od njegovih izuma i saznali nešto više o njegovom životu i radu.

Nastavak puta
Vrativši se na autoceatu, nastavili smo put prema Đakovu. U autobusu smo se odlično zabavljali.Pjevali smo, smijali se i prepričavali što nam je najbolje, a što nam se baš i nije svidjelo.

Ponovo u Đakovu
Vidjevši katedralu u daljini, shvatili smo da uskoro slijedi radtanak i postali nemirni. Petnaest minuta prije ponoći, odnosno prije proslave pola nove godine, stigli smo pred vatrogasni dom gdje su nas dočekali roditelji. Krenuli smo kućama prepričavajući roditeljima najljepše događaje. Mislim da će to putovanje ostati trajno urezano u našim sjećanjima




Post je objavljen 29.07.2008. u 19:23 sati.