Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/samausvijetupunomljudi

Marketing

Mislim stvarno! On nije normalan!

Putin zabranjuje emose i gotike

Nakon Čečena, Gruzijaca, neovisnih novinara, u Rusiji više nisu sigurni ni emosi i gotici. Vlada premijera Vladimira Putina uputila je u parlament prijedlog zakona kojim bi glazba i ikonografija emo i gotik kulture postala nezakonita. Zakon “namijenjen zaustavljanju opasnih trendova među tinejdžerima” predložen je u sklopu državne Strategije za duhovno i moralno obrazovanje mladih.

Emosi su u dokumentima opisani kao “osobe u dobi od 12 do 16 godina, koje nose crnu i ružičastu odjeću, remenje sa zakovicama, lakiraju nokte i buše uše i obrve, a crna kosa im šiiškama prekriva polovicu lica”. Emo kultura definira se kao “negativna ideologija” koja može ohrabriti depresiju, povlačenje, pa čak i samoubojstvo. Neki zgroženi član parlamentarnog odbora koji je u lipnju sazvan radi razmatranja paketa zakona u sklopu vladine strategije za spas tinejdžerskih duša dao je dokumente novinarima Moscow Timesa.

U novinama su počeli govoriti neki od najuglednijih ruskih psihologa i sociologa i uvjeravati i javnost i političare da samoubojstva nisu specifična za emose i gotike i da je glazba samo glazba, ali uzalud. Zakon će stupiti na snagu krajem godine.




Post je objavljen 29.07.2008. u 12:38 sati.