Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PROSLAVLJENO 85 GODINA DVD-a LOBOR

LOBOR

Posljednjeg dana ovogodišnje manifestacije ”Janine” u Loboru su se na svečanoj sjednici povodom 85. godina djelovanja okupili članovi DVD-a Lobor sa svojim brojnim prijateljima i gostima. Predsjednik loborskih vatrogasaca, Josip Hendija podsjetio je nazočne na početke dobrovoljnog vatrogastva u Loboru te posebno na 1. srpanj 1923. kada je na poticaj učitelja Đure Mužjaka, svećenika Vladimira Boroše i veleposjednika Loborgrada Stjepana Kovačića te još 36 hrabrih mještana, osnovano Društvo koje danas broji oko 170 članova te je svojom opremom spremno čuvati ljudske živote i imovinu.

Hendija je kao pojedince posebno važne za napredak Društva istaknuo Josipa Pakšeca, Stjepana Krajnika i Ivana Jurekovića te u današnje vrijeme potpredsjednika Sabora Ivana Jarnjaka i loborskog načelnika Andriju Smetiška.Čestitke na važnoj obljetnici DVD-u Lobor uputili su predstavnici 15-tak društava iz cijele Hrvatske, te između ostalih Ivica Glas, predsjednik županijske VZ, uručivši domaćinima priznanja za 85 godina uspješnog rada. Tim su povodom dodijeljena i priznanja brojnim članovima DVD Lobor za godine aktivnog rada , među kojima najdulji vatrogasni staž od čak 70 godina im Tomo Šuti.
Nakon svečane sjednice loborski i gostujući vatrogasci prošli su u mimohodu središtem Lobora, što je fotografijom zabilježio i Šime Strikoman. Radio Zlatar

Post je objavljen 28.07.2008. u 22:41 sati.