Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/insolence

Marketing

ange ou demon

Image Hosted by ImageShack.us


Dualistička priroda Ange ou Demon (anđeo ili đavo) otkriva nova osjećanja, privlači svojom tajanstvenosti i promjenslivosti, sablažnjava i zavodi. Snažna harizmatična orijentalna kompozicija je nevino kristalna i čulna istovremeno. Slatka svježina visokih nota (mandarina, bijeli kim i šafran) prethodi raskošno cvjetno srce: snažna nota ljiljana u savezu sa ležernom notom orhideje Maxillaria i egzotičnim ylang-ylangom. U tragu dominiraju dvije drvene note: kremastog ružinog drveta i gustog absoluta hrastove mahovine, puderasti senzibilni Tonka i vanilija završavaju kompoziciju. Parfem su dizajnirali Jean-Pierre Bethouart i Olivier Cresp 2006.

L INSTANT MAGIC BY GUERLAIN

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us
<.2b289c3721.jpg" border="0">

U novi parfem od Guerlaina (2003.) po prvi put je bila uključena magnolija. Ovaj nježni komplikovani miris harmoniše sa notom citrusnog meda koji se da osjetiti od gornje do donje note parfema. Ovo je novacijska gradnja parfema na principu «duple piramide».

Parfem se otvara svježinom citrusa – mandarine i bergamota, drugi osjećaj je sjaj bjelog cvijeća – magnolije, ilang-ilanga i jasmina Sambak. Senzualnost dolazi kasnije sa vanilijom, benzoinom i mošusom koji prave magični intimni trag.


Verzija EDT ima limiratinu verziju arome sa irisom u centru - L’Instant Eau de Noël Iris Millésime, regularna ima nijansu jabukovog slatkiša.



SILVER RAIN

Image Hosted by ImageShack.us


Parfem je napravljen od rijetkih prekrasnih komponenti, nabrajaći koje možemo obići čitav svijet. U visokim notama je ljutkasta svježina zelene jabuke, cvjetno-citrusni akord verbene sa juga Francuske, rosno crveno voće, anisovo ulje iz Tajlanda, korijander iz Maroka i bergamot iz Kalabrije.
Cvijeće iz različitih zemalja se našlo u jedinstvenoj harmoniji srednjih nota: crvena ruža iz Maroka, Kineska magnolija, indijska tuberoza, tropsko drvo Agar i prekrasni jasmin iz Indije.
Bogata orijentalna podloga je od pačulija iz Indonezije, crvene sandalovine, kremaste note boba Tonka iz Venesuele, heliotropa, vanilije sa Madagaskara i koktejla od više vrsta mošusa. Parfem je kreirao Claude Dir 2004.
Srebrna kiša se ponavlja u limitiranim verzijama: Silver Rain Shimmer Mist (2006), Silver Rain Brilliance, Silver Rain Cachette.

PASSAGE BY DIOR

Image Hosted by ImageShack.us


Passage n° 9, parfem zavodnice tuberoze, nota drveta i tamne noći, vatrometa, koji je inspiriran ličnošću veoma sexy, raskošne i šarmantne Gisele Bündchen.

BADGLEY MISCHKA

Image Hosted by ImageShack.us


Signature parfem kuće Badgley Mischka , predstavljen je 2006 godine u raskošnoj luksuznoj bočici, koju su dizajnirali James Mischka i Mark Badgley.

Parfem je kocipiran kao chypre-cvetni, i sačinjen u saradnji sa parfimerskim nosem Richard Herpin.

Otvara se slatkim strastima crvenog voća, breskve i kasije. U srcu parfema ističu se slatko cvetne i čiste arome jasmina uz osmantus i božur. Donje note uvode akorde karamele, ambera, sandalovine, pačulija i mošusa.

Ovaj glamurozni stylish miris, koji osvaja luksuznom senzualnošću, dostupan je u količini od 50 i 100ml edp i kao parfemski extrakt od 30ml

LIVE LUXE BY J.LO

Image Hosted by ImageShack.us


Miris je nadahnut strasti JLopez prema plesu i luksuznim stvarima. Kompozicija je veoma dinamična i temperamentna. Otvara se sočnom kruškom i nježnom breskvom. U srcu harmonišu šumski đurđevak i egzotična ljubičica sorte Amethyst. U bazi je mošus Diamond i meki amber. Parfem je kreirala Claudette Belnavis iz parfemske firme Takasago 2006

VERA WANG
PRINCESS

Image Hosted by ImageShack.us


Orijentalni-cvetni parfem predstavljen 2006. godine, kao moderan i razigran magični eliksir.

Slavi mladost i žestvenost sa visokim notama koje donose vodene nijanse sa čistim i oštim tonovima lokvanja, jabuke, sveže-slatke mandarine i kajsije.

Srce je sačinjeno od egzotične guave, cveta Tiare, zavodnice tuberoze, uz dodire tamne čokolade. Baza donosi puderaste tragove vanile, uz note ambera i drveta.

Bočica je u obliku srca, veoma elegantna i prefinjena, simbol magičnog šarma, romantična i royal-lila tonovima. Dostupna je u količini od 30, 50 i 100ml edt.

Parfem je kreirao parfimer Harry Fremont

Image Hosted by ImageShack.us


CHOPARD

Image Hosted by ImageShack.us


Orijentalni miris, nova verzija klasičnog Wish. Uz veliku sličnost Wish Pure je svježiji i blaži, ali je isto tako gurmanski sladak. U visokim notama je japanski Yuzu, kruška, crvena ribizla. U srednim notama je đurđevak, ciklama, crveni biber, pačuli. U bazi je sandalovo drvo, karamela i vanilija. Parfem je dizajnirala Nathalie Lorson, a dizajner bočice je Fabrice Le Gros.

GUERLAIN
INSOLANCE

Image Hosted by ImageShack.us


Insolence je nova drska aroma za mlade. Lice parfema je dvostruka Oskarovka Hilary Swank. Najvjerovatnije ovaj parfem će začuditi obožavatelje mirisa Guerlaina, jer je dosta neobičan, moderan, voćno-sladak. Ali Guerlain se ne boji iznenaditi, čak voli provocirati. U visokoj noti vas dočeka nježna i tiha ljubičica. Zatim dolazi voćni koktejl od crvenog voća dominacijom maline. Srce mirisa je cvjetno-slatko, sačinjeno je od ljubičice, ruže i cvijeta naranže. Na kraju su slatke smole i balzami u skupu sa irisom. Stvaraoci mirisa su Maurice Roucel i Sylvaine Delacourte, parfem je lansiran 2006.

ARMANI DIAMONDS

Image Hosted by ImageShack.us
<

Emporio Armani Diamonds ime je novog “slatkastog” parfema Giorgia Armanija koji je nedavno stigao u Hrvatsku. Kombinacijom mirisnih nota stvoren je parfem gurmanskog karaktera koji kamenu daje dragocjen miris, a ženi samopouzdanje i smionost.

Dijamant, ženin od davnina najbolji prijatelj, sada je nadohvat ruke i dolazi u bočici. Kada je stvarao Diamond, Armani je imao viziju snažne žene, koja je samouvjerena, seksi i ženstvena, a kao simbol elegancije, smionosti i seksepila izabrao je ime Diamonds.

Zaštitno lice parfema je žena koja utjelovljuje sve navedeno, pjevačica Beyonce Knowles.

TENDRE KISS BY LALIQUE

Image Hosted by ImageShack.us


Tendre Kiss je napravljen u čast desetogodišnjice Lalique parfema. Predstavljen je 2002. godine u ružičastoj kristalnoj bočici koja podseća na stare raskošne parfemske bočice.

Slika romantičnog poljupca na bočici simbolizuje eleganciju i romantično osećanje ovog parfema.

Dizajnirala ga je Anne Flipo, Charabot, i u visoke note smestila iskričave i radosne note ličija i ružičastih bobica, srce osvaja laticama ruže, začinjeno biberom i muškatnim oraščićem, a baza miluje toplim i veoma zavodljivim notama Bourbon vanile, sandalovinom i tamjanom.

Dostupan u količini od 50 i 100ml EDP.






Post je objavljen 28.07.2008. u 15:44 sati.