Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Jing kocke

Image and video hosting by TinyPic


Biskvit
4 jaja
4 žlica šećera
4 žlice brašna
pola čajne žlice praška za pecivo
1 žlica kakaa
1-2 žlice mlijeka

Za natapanje
500 ml vode
6 čajnih žlica kave
+
kutija piškota

Krema I
600 ml mlijeka
2 praška za puding od čokolade
1 žlica instant kave
7 žlica šećera

Krema II
400 ml biljnog šlaga
pola paketića bijele želatine (5 g) (ili 4 lista)

Za posipanje
60 g nasjeckane čokolade


Za biskvit, od posoljenih bjelanjaka izmiksajte čvrsti snijeg. Dodajte žumanjke i dobro promiksajte. Zatim postupno dodajte šećer i dobro izmiksajte.
Brašno pomiješajte s praškom i kakaom i umiješajte u smjesu od jaja naizmjence s mlijekom.
Lim za pečenje (32 cm x 20 cm) obložite papirom za pečenje, namastite ga i pobrašnite. Ulijte smjesu i pecite 15-20 min u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Biskvit ostavite da se ohladi.

Za preljev, od vode i kave skuhajte kavu i ostavite ju da se ohladi.

Za kremu I, 500 ml mlijeka zakuhajte.
100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom, praškom za pudinge i kavom pa skuhajte u kipućem mlijeku. (Po želji, dodajte još šećera.)

Ohlađeni biskvit prelijte s nekoliko žlica ohlađene skuhane kave, a zatim po njemu prelijte vruću kremu od pudinga i zagladite. Stavite u hladnjak da se ohladi i stvrdne.

Za kremu II, želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite ju da nabubri.
Izmiksajte šlag.
Nabubrenu želatinu otopite lagano ju zagrijavajući i umiksajte ju u šlag.

Polovicu šlaga premažite po ohlađenoj kremi od pudinga.

Piškote umačite u ohlađenu kavu i složite ih na šlag. Odozgo premažite ostatkom šlaga.

Kolač stavite u hladnjak da se rashladi.
Ukrasite nasjeckanom čokoladom.




Post je objavljen 28.07.2008. u 09:13 sati.