Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 15 ) - VERONA


Verona kao grad znatno po svojoj ljepoti zaostaje za recimo Firenzom ili Veneziom, koji si po mnogocemu najljepsi talijanski gradovi, uz eventualno Napulj ( poznata je recenica- doci u Napulj i umrijeti ) podno Vezuva, ali sasvim sigurno i Verona spada u uzi krug europskih turistickih destinacija.

Photobucket

Photobucket

Ako ni zbog cega a ono zbog legendarnog ljubavnog para Romea i Julije Williama Shekspira, njihova tragicna ljubavna prica nadahnuce je vec stoljecima mnogim filmasima, romanopiscima, pjesnicima, besmrtno djelo Williama Shekspira vecina se slaze inspirirano je istinitom pricom, iako se naravno ne moze sa sigurnoscu stati iza te ljubavne bajke sa tragicnim krajem. Nesretna ljubav dvoje mladih jedva tinejdzera iz stare Verona, zavrsila je onako kako je i trajala, brzo, kratko, u kojem si je dvoje mladih zbog mrznje i zavade vlastitih roditelja odlucilo oduzeti zivot.

Photobucket

Photobucket

" Njihov " legendarni balkon i dalje je najveca atrakcija u Veroni ali i jedno od posjecenijih mjesta na cijelom svijetu. Mozda bi se moglo reci kako je u ovom slucaju mrznja pobijedila ljubav , no samo naizgled je tako, njihova ljubavna prica nadzivila je i vlastite roditelje i njihovu izopacenost i s vremenom postala legenda, sto nas samo moze nauciti koliko je ljubav zapravo besmrtna.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Iako po nama najveca shekspirova prica nije i jedina atrakcija ovog talijanskog grada neposrednoj blizini jezera Lago di Garda, naprotiv, monumentalna ARENA pomalo nalik onoj u Puli iz 1. stoljeca svakako je gradjevina koja zasluzuje posebnu paznju ako posjetite grad na sjeveru Italije, Arenu jednostavno ne mozete i ne smijete zaobici, bila bi to greska i vas dozivljaj Verone sigurno nebi bio potpun.

Photobucket

Photobucket

Steta je jedino sto je ostali dio grada toliko tipican drugim gradovima u Italiji, sa nekoliko lijepih vjerskih objekata ali opet nista posebno sto ne biste mogli vidjeti u bilo kojem gradu na " cizmi " ako ga odlucite posjetiti.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ali usprkos tome jednodnevni posjet Veroni veliki je dozivljaj i nemjerljivo iskustvo za nas, a nedaleko Verone, nalazi se i svjetski poznati zabavni park Gardaland.



Post je objavljen 27.07.2008. u 14:39 sati.